Selecteer een pagina

Ja, daar ben ik weer! Ik kan dus geen reet, vanwege die stomme blessure en ik word er redelijk gek van. Zo frustrerend als je weer eens wordt terug gevloten door je lichaam…. Dus zit ik maar de hele dag een beetje in ons nieuwe huis, te werken, de kinderen te vermaken en te luisteren naar de klus geluiden van de klusjesmannen. Echt leuk….!

Ik wil gewoon verven! En opruimen! En andere klusjes doen! Ik wil zo graag de speelkamer verven. En in onze slaapkamer een muurtje. En mijn winkel gaan aanpakken. Maar dat kan dus gewoon niet. Gelukkig heeft Mari dit weekend wel het een en ander kunnen doen. Zo heeft hij overal brandmelders opgehangen. Die zijn dus wel wit. Vind ik niet zo.... Maar goed, je mag die dingen niet verven! En dit waren de enige die op een soort systeem aangesloten kunnen worden. Er zit een app bij waarmee je ze allemaal kan uit zetten. Dit is vooral wel handig als er bij een van de melders de batterijen op zijn en die gaat dan keihard piepen. Dan gaan ze allemaal af…. Dan zijn de plafonds hier natuurlijk 4,5 meter, dus daar kan ik niet zo snel bij. Ja, we hebben een lange ladder gekocht, maar dit systeem is handiger en zorgt ervoor dat we met 1 centrale rookmelder met een druk op de knop ze allemaal kunnen afzetten. Ook heeft Mari weer wat van het hout in de tuin weggewerkt. Dat duurt alleen nog wel weken of maanden denk ik…. Het is niet zo dat Mari niet opschiet. Maar het is zo veel hout…. Gaat echt lang duren. Wat mij betreft hoeft niet alles bewaard te blijven en zit ik liever straks gewoon op het terras in de tuin als het wat lekkerder weer wordt. Maar daar is Mari het niet helemaal mee eens…. Dus die gaat blijven doorzagen.

Ook heeft Mari lampjes opgehangen op de bovenverdieping, een push gedeelte van de wc door trek geĂ¯nstalleerd en een wc rol houder (ja, het gaat ook echt om de details….) opgehangen in de kinderbadkamer. Jip’s kamer heeft ook een lamp en Bo heeft twee kastjes erbij (Ikea exemplaren die Mari ook in elkaar heeft gezet). Dus: productief weekendje wat hem betreft. Wat mij betreft, dus best wel niet. Maar goed, ik verzin wel plannetjes ondertussen en houd de planning bij en het budget.

Inmiddels zijn de klussers dus wel weer aan de slag. Na een lang weekend in Polen met Pasen, zijn ze weer terug. En dat is fijn!

Vandaag zijn ze ook begonnen aan het dak herstel. Dat gaat een maand duren…. Het geeft veel herrie, veel stof (weer) en gedoe…. Maar het moet. Het dak is echt slecht en moet gefixt worden. Nieuwe pannen, dak isolatie en nieuw dakbeschot? Dat allemaal dus. De grootste kosten post van deze verbouwing zo ongeveer. Maar het moet.

Inmiddels word ik langzamerhand echt helemaal gek van de herrie om me heen.. Ook Bo kan er heel slecht tegen. Totaal overprikkeld…. Bo kan hier natuurlijk al helemaal niet tegen. Dus ik ga maar noise cancelling headphones voor hem bestellen. En dan zet ik die de rest van de dag op, als hij op school zit….

De focus moet nu komen op de guestroom, de B&B, die zo snel mogelijk stucklaar gemaakt moet worden (het badkamer gedeelte) zodat ze met de badkamer aan de slag kunnen gaan.

Oh ja, en de keuken moet af. Pffff. Zie je de vloer? Die moet nog verder uitgedrilt worden. Dat is zo’n shit geluid joh. Ik ben het overzicht niet eens zo zeer kwijt, maar wil wel graag dat het klaar is.

Ik kom snel weer met een nieuwe update hoor. Hoop dat jullie het nog steeds leuk vinden deze verbouwing te volgen namelijk đŸ™‚

Liefs, Sanne