Selecteer een pagina

Ho jongens…. Bijna zijn de mannen van het dak klaar…. En hebben we weer wat rust terug. Vandaag zijn ze klaar voor dit lange weekend (vanwege Hemelvaartsdag) en ze gaan maandag weer verder.

Hij denkt woensdag volgende week ongeveer klaar te zijn. En ik kan niet wachten….

Klaar mee….

En bijna ontvangen we onze eerste airbnb gasten in sleep enstijl. Zo spannend! Ik ben zo benieuwd wat ze ervan zullen vinden! Dan nog even keihard doorwerken aan mijn atelier (voor de soft opening van 12 juni). En natuurlijk heb ik veel zin in aanstaande maandag. Dat wordt het tweede gedeelte van de keuken geplaatst en alles aangesloten. Dat betekent: eindelijk weer een kraan, koken, vaatwasser en veel bergruimte! Yes! Superkeukens komt langs om te monteren en dat is echt heel fijn!

Er moet nog heel wat worden afgewerkt. Ik ben een lijstje aan het maken, en ja, dat is echt nog wel veel. Je ziet het niet op de foto’s op instagram, maar rondom de mooie plaatjes, ziet nog een hoop troep en onafgewerkte zooi. Maar afgelopen weekend hebben we weer eventjes (op zondag) in de tuin wat kunnen doen, vuurtje gemaakt en met een wijntje bij het vuur in onze tuin kunnen zitten. En jeetje…. Wat is dat fijn zeg! En ontzettend bijzonder. Dat beginnen we ons steeds wel wat meer te beseffen. Op dat soort momenten denken we het: wat te gek en niet normaal cool dat we hier wonen eigenlijk. Als je midden in zo’n verbouwing zit, met troep, herrie en geld zorgen en vermoeidheid zit je vooral in de overleef stand. Ik in ieder geval wel. En dan sta je er niet echt bij stil. Maar dit huis en deze plek zijn natuurlijk wel enorm bijzonder. Dus ik hoop dat er snel nog meer lekkere dagen aankomen waar we met een wijntje bij het vuur kunnen genieten van de tuin en het aangezicht van het mooie nieuwe pannen dak. We de muisjes zien in de tuin (als ze buiten zijn, vind ik muisjes echt helemaal prima), het reizende geluid van de bamboe, Jip en Bo spelend in de tuin en de boomhut en de occasionally overvliegende buizerd. Best wel heel fijn.

Eergisteren was gewoon een ruk dag. De ramen werden er weer ingezet boven, bij de kinderkamers. En we hadden het idd beter nog niet kunnen afwerken. Dat hadden de dak mannen gezegd…. Maar de schade is me niet mee gevallen zeg maar. Ik schrok er erg van.

Veel dingen moeten we weer opnieuw gaan afwerken, stuken en verven…. Echt geen zin in. Maar het is niet anders. Sommige dingen zitten mee, sommige dingen zitten tegen.

Maar goed, de volgende ochtend stond ik vroeg al te verven in de airbnb en keek ik even naar de dauw op het weiland. En toen dacht ik: wat maakt het ook uit een beschadiging of niet afgewerkte kamer her en der. Dit is de reden dat we hier zijn gaan wonen. De rust, de ruimte, de mogelijkheden en de mooie natuur. Dus toen ging het weer een beetje.

Dus we moeten echt af en toe er even voor gaan zitten. Om te genieten van dit.

Nog even doorzetten moeten we.

En morgen, op hemelvaartsdag, als Mari vrij is, keihard aan de slag met de airbnb.

Liefs, Sanne