Selecteer een pagina
Dit weekend was ik toerist in eigen stad…. En dat beviel ontzettend goed! Haarlem is mooi!! Dat wist ik al! Maar als je dan logeert in Haarlem, waar je met je fietsje heen gereden bent en dan de stad in fietst vanaf een ander punt dan je huis, is het weer helemaal anders en nog mooier! Ook al ken je de plekken, de straten en de winkels! 
Vrijdagmiddag ben ik ingecheckt bij Boutique hotel Staats: een prachtig nieuwe hotel in de Ripperstraat in Haarlem. Het oude gebouw is helemaal opgeknapt (en hoe?!!!) en nu klaar om haar gasten te ontvangen. Ik kreeg de kans ook wat andere kamers dan onze eigen kamer te fotograferen, dus dat heb ik dan ook gedaan, met liefde! Want elke kamer is weer een verrassing! Een ander kleurenpalet, een andere sfeer, maar je ziet overal de hand in van de designer van Estida(die het pand omtoverden in een kleurrijk, warm hotel). 
En dan onze royal suite. WoW!!!! Daar wilde ik eigenlijk wel de hele week blijven hoor! Toen ik vrijdagmiddag nog “even snel een tijdschrift” wilde halen, werd dat natuurlijk wat meer. Toch even in m’n eentje (komt echt bijna nooit voor!!) wat winkels in. En met allerlei dingen weer naar buiten. Normaal kom ik daar niet aan toe, met Bo om me heen. Die toch in elke winkel opeens altijd super nodig moet plassen (doet hij dat expres?!) of iets wil hebben en gaat zeuren of moe is en valt…. Nu kon ik zelf heel rustig door de Hema en xenos wandelen. En naar de sissy boy op m’n gemak tussen de sale speuren. Natuurlijk even langs Home Stock (vaste stek) om te kijken of ze nieuwe dingen hadden (ja!). Vangst: de meest onhandige dingen die je kan kopen als je op de fiets, zwanger, de stad in gaat: een bezem (wel echt een leuke!) en servies…. 
Weer terug op onze mooie kamer heb ik dan ook even lekker in het mooie, mat witte, bad gezeten…. Met de tv aan…. Normaal staat er overdag alleen kinderrommel van Netflix op…. Nou was het aanbod rond 18.00 uur echt niet beter op volwassenen tv…. Maar toch! Het gaat om het idee! 
Om 19.00 uur was Mari ook ingecheckt en konden we gaan dineren bij Restaurant de Ripper (beneden in het pand). Hier heb ik al eens eerder gegeten een tijdje geleden (zie blogpost), maar een nieuwe kaart en de prachtige ambiance maakte het weer net zo fijn als de vorige keer. Echt lekker eten en de sfeer is er goed! Het menu van de Ripper bestaat uit allemaal kleine gerechtjes, waar je “onbeperkt van kan genieten”. Ik houd daar altijd heel erg van. Verschillende smaken en niet gewoon 1 bord saté waarvan je na twee happen ook wel weet  hoe het smaakt.

Een afwisselende menu kaart! Denk aan een tompouce met een geitenkaasmousse: lekker!
Heerlijk hebben we geslapen! En uitgeslapen tot 07.50 uur! Dat is een beetje uitslapen! 
En daarna lekker ontbeten weer bij Restaurant de Ripper. Ook in de ochtend zijn ze goed op dreef daar en was het weer heerlijk! 

Op de fiets naar huis en Bo opgehaald bij m’n ouders. Toerist in eigen stad: ik kan het iedereen aanraden zeker als je stad Haarlem is!

Liefs, Sanne