Selecteer een pagina

Wat een mooie regio: de Costa Blanca. Misschien wel mijn favoriete costa 🙂

Het heeft een beetje en Ibiza vibe (wel net weer anders hoor), leuke baaitjes, leuke dorpjes en leuke tentjes. Dus ja, wat wil je nog meer?!

Om te beginnen met Moraira. Daar is het fijn. Strandje El Portet is favoriet. Hier kan je ook aan het baaitje simpel, maar prima eventjes wat eten.

En ook het strand: Platja de L’Ampolla is leuk (zandstrand). Wel vroeg gaan in het hoogseizoen, anders is er nul plek (ook niet om te parkeren). Heerlijk om te zwemmen in de Middellandse zee…. In Moraira kan je lekker ontbijten/vroeg lunchen (ontbijt is er tot 13.00 uur, wel handig met kids) bij Casa Oller. Wij vinden de strandtentjes Olalà (Cala Baladrar) en L’espigo (Cala Advocat) heel erg leuk (zeker voor lunch of wat eten s’avonds).

Dit was bij Olalà….

En dit was bij L’espigo….

Cala Advocat is ook echt top om even te zwemmen (of visjes te voeren). Dat is het baaitje bij L’espigo.

Moraira het dorpje is dus echt wel prima. Daar kan je even het oude kasteel bekijken. En daar zit Casa Oller, voor vroege lunch of ontbijt ideaal.

Dit was bij Casa Oller.

Vanaf volgens mij Cala Advocat (of in ieder geval vanaf Cala Fustera) kan je de mooie route Passeo Ecologique lopen. Dat is een fijne wandelroute. Maar daar was het nu even echt te warm voor.

Algas in Cala L’andrago vinden wij ook echt top. Simpel eten, maar echt een leuk baaitje en goeie sfeer. Ook s’avonds is het hier leuk. Want dan zijn de mooie palmbomen helemaal verlicht met allemaal lampjes. Oh: de espresso martini’s zijn hier zeer lekker.

Op vrijdagochtend is er markt in Moraira. Niet heel bijzonder, maar wel leuk om even een keertje over heen te lopen. En churros te scoren (als ontbijt).

Een lekkere pizza (om mee te nemen voor op het strand bijvoorbeeld) scoor je bij Magia. Heerlijke pizza’s. En ook zeker niet erg om tijdens het wachten op je pizza een glas lekkere lichte rosé met veel ijs te drinken….

Java of Xabia is leuk, maar vooral het stuk waar ook Nomad (hotel) is. Daar bij Nomad moet je even een cocktail drinken in the Skybar: goed uitzicht en de cocktails zijn dus echt lekker. Het hotel is ook echt mooi om te zien en ze verkopen er nog wat interieur accessoires….

We hebben 1 avond gegeten bij Cala Clemence. Mooie plek! Wel een beetje pretentieus. Moest (ondanks dat we gereserveerd hadden) best lang wachten tot ik naar binnen mocht, terwijl Mari, Bo en Jip daar al waren en ik de auto moest weg zetten. Vind ik stom, dat soort dingen. En het eten (wat ik had besteld) was niet om over naar huis te schrijven. Het schijnt dat je de zwarte paella moet kiezen en dat die wel echt heel lekker is! Verder wel een heel fijn baaitje en plekje om lekker te tafelen.

Denia hebben we nog niet echt ontdekt, of vinden we wat minder. Dus daar kan ik niet echt goeie tips voor geven. We zijn ook een dagje naar Valencia geweest. Maar hier niet echt bijzondere tentjes gevonden. Veel zat ook dicht…. (was een zondag). Dulche de Leche was ok, daar hebben we een lekker broodje gegeten voor de lunch. Wel echt een mooie stad!

Hou je van riet? Ga dan naar het plaatsje Gata de Gorgos. 1 straat met alleen maar riet en rotan winkeltjes. Dus hier kan je volop zeegras lampen scoren, mooie placemats, manden en nog eens manden. Altijd fijne souvenirs natuurlijk….

In Benitachell heb je de Dream Sea camping. En daar kan je dus kamperen, maar je kan er ook lekker lunchen (als je niet op de camping staat). Je kan de auto dan wel daar parkeren en een drankje drinken met mooi uitzicht op zee. Leuk tentje!

all pictures: @enstijl

Wij vonden het weer heerlijk in deze omgeving. En er valt vast nog meer te ontdekken. Dus ik heb zo maar het idee dat we daar nog een keertje naar terug gaan….

Liefs, Sanne