Selecteer een pagina

Drie tips bij het aanleggen van een nieuwe keuken:
Als je van plan bent om een nieuwe keuken aan te leggen, zoals wij dus binnenkort, is een goede voorbereiding het halve werk. De aanleg van een nieuwe keuken wil je het liefst zo effectief, snel en duurzaam mogelijk aanpakken. Met natuurlijk een droomkeuken als resultaat. Maar hoe doe je dat nou op een slimme manier? Hieronder drie tips om je alvast een eindje op weg te helpen. 


1. Kies voor vloerverwarming 
De vernieuwing van jouw keuken is een ideale kans om het grondig aan te pakken. Kies voor optimaal comfort door de vloer meteen mee te nemen. Haal de tegels eruit en leg een vloerverwarming installatie aan, zodat je voortaan niet meer op een koude keukenvloer hoeft te koken en lopen. De kosten van een vloerverwarming vallen tegenwoordig mee, omdat er veel aanbieders is en dus prijsconcurrentie. Zorg er natuurlijk wel voor dat de nieuwe vloer visueel goed aansluit bij de kleuren van de keuken en het woongedeelte dat aan de nieuwe keuken(vloer) grenst. En maak, als het kan, de keuze voor duurzame LTV vloerverwarming. Dit type vloerverwarming is beter voor het milieu dan CV verwarming. 

2. Wees niet bang voor één specifieke kleur 

Dezelfde kleur gebruiken voor de keuken en de woonkamer is minder saai dan je zou denken. Eén kleur zorgt juist voor visuele eenheid in huis. Je kunt hierbij het beste diverse tinten kleuren gebruiken, zoals roomwit, creme wit, helder wit of gebroken wit, zodat er alsnog diversiteit in het interieur ontstaat. Een koude tint wit en warme tint wit zorgen gezamenlijk voor gelaagdheid en afwisseling in de uitstraling. Zo voorkom je dat het keukeninterieur een saaie en eentonige look heeft. Een fijne uitstraling kun je ook bereiken door te kiezen voor ruwe, matte witte muren en tegels, die mooi afsteken tegen het gladde wit van de keuken. 

3. Gebruik de beste materialen 
De aanleg van een nieuwe keuken biedt natuurlijk de kans om te kiezen voor de nieuwste materialen. Materialen die duurzaam zijn, tegen een stootje kunnen en milieuvriendelijker zijn dan het materiaal dat vroeger in keukens werd gebruikt. Kies voor keuken waarin duurzaam geproduceerde kunststoffen of verantwoordelijk geproduceerd FSC hout is verwerkt. En natuurlijk laat je ook een waterbesparende kraan in de keuken monteren en apparaten die weinig energie gebruiken. Let bij de installatie van de afwasmachine, koelkast en combi-oven – als hierin keuze is – goed op het energielabel en kies voor een zuinig exemplaar. A+++ is het zuinigst, oplopend tot energielabel G als minst milieuvriendelijke variant.

pictures and styling: @enstijl

Allemaal echt handige dingen als je zoals wij moet nadenken over een nieuwe keuken. 

Succes!

Liefs, Sanne