Selecteer een pagina

Het noorden…. Daar waren we nog nooit geweest! Ik, als interieurliefhebster, nog nooit in Scandinavie geweest? Nee! Klopt! En dat wilde dus wel heel erg graag! Via via kwam ik bij mensen terecht die een huis in Zweden verhuren en die ook wel wat styling tips en trics wilden. Dus dat was een goede combinatie leek mij! Zweden dus…. Dat was het plan. Nou heb ik ontzettende vliegangst… Ik heb nog nooit gevlogen, maar bij het idee al moet ik rennen naar de wc. Dus dat is eigenlijk nog steeds geen optie.
Dan maar met de auto. Maar Zweden is ver…. Heel erg ver. Met google maps erbij hebben we een route uit zitten stippelen. Via Hamburg, langs Kopenhagen en dan naar het plaatsje Munkfors in Zweden zou onze route gaan. In Hamburg zijn we met z’n tweetjes al een keer geweest en dat vonden we toen een erg leuke plek. Ook hebben we dit keer hetzelfde hotel geboekt daar als waar we een aantal jaar geleden overnacht hadden: Het SuperBude Hostel in St. Paulie (een hippe wijk in Hamburg).

De eerste nacht in Kopenhagen sliepen we in een geweldig appartement via Airbnb. Prachtige styling en Bo voelde zich er dan ook thuis…. Zei hij echt! 

De accommodatie is dus echt heel belangrijk, vind ik. Dus voor nacht 2 in Kopenhagen: het SP34 hotel geboekt! Yes! Boven ons budget eigenlijk, maar dat is ongeveer alles in Kopenhagen. Dus tanden op elkaar en weer door….

Wat heel leuk is aan het SP34 hotel. Ze hebben elke dag wine hour. Tussen 17.00 en 18.00 uur serveren ze gratis wijn aan de gasten in de lobby. Daardoor kan je lekker een wijntje drinken, met allemaal mensen uit het hotel. Erg leuk concept!

Ook fijn is het restaurant Vakst. Het is apart van het hotel, maar wel in hetzelfde pand. Dus we hoefden de deur niet uit! Ideaal! 
Heerlijk gegeten, heel bijzondere gerechten. Bo eet sowieso heel slecht s’avonds. Eigenlijk alleen brood en fruit. Er was ook niets voor kinderen op de kaart. Maar Bo kreeg de “personal apple” van de ober en wat broodjes, dus was ook blij! 

Prachtig restaurant!

Kopenhagen is erg leuk. De prijzen vielen me alleen wel erg tegen. Een biertje en een glas wijn op een terrasje: 25 euro. Nou, dat dus ook maar 1 keertje gedaan. Wel erg mooie gebouwen, leuke straatjes en een goede sfeer overal in de stad waar we met huurfietsen door heen gecruised hebben. En dan natuurlijk de interieurwinkels…. Mooi!

Na twee nachten in Kopenhagen te zijn geweest, weer door: naar Zweden. Dit zou een lang stuk rijden worden, dus we zagen er een beetje tegen op. Allemaal…. Ook Bo. “Zijn er wel al?” en “ik heb saaie billen” zijn quotes die om de zoveel tijd weer even terug kwamen. Dus een paar stops onderweg waren wel nodig. We zijn over de brug uit serie The Bridge van Denemarken naar Zweden gereden. Een mooi gezicht! 
Aangekomen in Zweden, waren onze vrienden daar al. Zij hebben ook kinderen. Een baby van 8 maanden en een meisje van exact de leeftijd van Bo (die twee schelen 1 dag). Bo was blij z’n vriendin te zien en hebben non stop gespeeld. 

Ook op vakantie kan ik het niet laten, dus het stylen gaat daar gewoon door. Nou hadden ze hier van Nordiclife ook om gevraagd natuurlijk, ik ga dat niet ongevraagd doen. Maar vond het erg leuk om er, zelfs op vakantie, ook mee door te kunnen gaan!

Het Nordiclife huis in typische rode kleur met wit. 

Een heerlijke grote trampoline in de tuin, waar de kinderen constant op gesprongen hebben. Toen ik vroeg aan Bo wat hij het leukste van de vakantie vond, zei hij dan ook: “de zampoline”.

Dikke vrienden, deze twee….

Een mooie rieten mand mee, een schapenvacht en je hebt meteen een heel ander sfeertje in de woonkamer bij de haard.

De prachtige hangers van Snoeps had ik ook meegenomen die kant op! Die passen perfect in zo’n leuk tuinhuisje zoals in de tuin van Nordiclife. Geen planten dit keer erin, maar leuke vazen of potten of een mandje met zelfgeplukte bloemetjes uit de tuin.

De prachtige houten vloer had ik zo mee willen nemen en bij ons willen leggen!

De tuin is eigenlijk nog het fijnste element van het vakantiehuis. Een hele ruime tuin met ook een vuurpit daarin. Elke avond hebben we een vuurtje gemaakt en hebben we er heerlijk bij gezeten met een wijntje en ons eten. De wijn hadden we zelf van tevoren meegenomen vanuit Nederland in de auto. Er werd ons verteld dat het lastig te krijgen is (alleen bij de staatsslijter) en heel duur is om het daar te kopen. Dus genoeg ingeslagen thuis en daarmee op pad gegaan. 

Appels rapen en plukken in de tuin…..


En nog wat styling en foto’s. Ik kan het niet laten….

Wat een top huis! Twee grote slaapkamers, een baby bed aanwezig en een fijne woonkeuken waar we zelf lekker konden koken! Ook in de wookamer zit een mooie haard, maar we hebben eigenlijk alleen de buitenhaard gebruikt, omdat het s’avonds nog goed te doen was buiten.

Zweden is prachtig en de omgeving van het vakantiehuis in Munkfors is erg mooi. We hebben een aantal meren bekeken. Met de nadruk op bekijken. Want erin zwemmen was echt niet te doen zo koud. Gewandeld ook en mooie weggetjes gereden. Genoeg moois om je niet te vervelen! Zweden is te gek voor kinderen. Veel te ontdekken en veel natuur waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Zoals in die enorme tuin van het Nordiclife huis: eigenlijk was dat daar al meer dan genoeg voor een geslaagde vakantie!

En jij kan ook het Nordiclife gevoel gaan ervaren in Munkfors Zweden, met korting. Ik mag tien waardebonnen twv 100 euro verloten die te gebruiken zijn in het laagseizoen voor het huren van het Nordiclife vakantie huis. Op de website staat aangegeven wanneer het laagseizoen is. Volg dan @nordiclife_sweden op instagram en op facebook en laat hieronder achter waarom jij graag naar zweden zou willen en met wie! 
Wie weet win je dan wel deze leuke korting en kun je zelf ook gaan genieten in het noorden. 

 Liefs, Sanne