Selecteer een pagina

Aaaaaaaah, wat fijn…. Ik vind het zo fijn af en toe er even tussen uit te gaan samen met man Mari. Heel eventjes weg uit de sleur van het dagelijks leven kan zo veel doen voor mijn gemoedstoestand. 

Even een beetje voorgeschiedenis, want het is niet alleen de decadentie in een fijn hotel wat me soms doet verlangen naar een verblijf in een hotel. 
Bo is nu bijna 3. Een hele leuke leeftijd, want hij gaat steeds meer en beter praten, hij maakt zelfs grapjes en je kan echt met hem erop uit. Heel leuk om te zien hoe hij echt kan genieten als ie op zijn fietsje door het bos of over het strand scheurt. Maar ik vind dit ook een hele heftige leeftijd. Of fase…. Eerlijk gezegd word ik af en toe wel een beetje gek, als hij weer om mijn aandacht zeurt de hele dag met “mama, mama, hier tomen” of 100 keer naar het potje moet om toch nog een beetje te plassen. Of hij gooit weer al zijn vruchtenhagel van het bord af op de bank en de grond en hij smijt zijn treinbaan met alle bijbehorende delen over de vloer om er vervolgens helemaal niks mee te doen. Of als ik ga stofzuigen (wat echt heel vaak per dag moet….) hij de stofzuiger van me afpakt, omdat hij het wil doen. Hij is gewoon bijna sterker dan ik…. Zegt misschien meer over mij, maar toch. 
Als we boodschappen gaan doen ben ik toch best geregeld die moeder waarvan ik vroeger had gezegd: ik hoop niet dat ik zo’n moeder wordt…. Die met een jankend en schreeuwend kind door de supermarkt loopt te zeulen. Laatst zei iemand zelfs: “sterkte”, toen Bo bleef huilen en zeggen: “nee, mama, niet doen, ik wil hier blijven!!!!” in de Albert Heijn…. 
Ik moet best veel zuchten de laatste tijd. En nee zeggen. En daar word ik dus wel eens moe van. Heel moe.

Dus misschien is het nu ietsje beter te begrijpen, die weekendjes weg. Echt hard nodig af en toe. 
The Hoxton Amsterdam stond hoog op mijn lijstje vanaf het moment van opening. Ik hoorde alleen maar goede verhalen, ook over het eten en de leuke evenementen die er plaats vinden. Daar wilde ik wel gaan kijken!

Afgelopen weekend hebben we er geslapen. En die mensen met hun goede verhalen hadden niks gelogen! Een prachtig hotel op een schitterende locatie (aan de Herengracht) in Amsterdam. Het interieur is heel eclectisch en kleurrijk en warm. Een plek waar we ons meteen thuis voelden. 

De bar serveert goede drankjes en je kan heerlijk eten bij restaurant Lotti’s (wel even reserveren!).

Met mijn gehuurde ov-fiets reden we er vanaf het station zo heen, wat ook weer een leuk ritje over de grachten opleverde.

Over elk detail is nagedacht. Je krijgt op de kamer een breakfast bag. Daar kan je op invullen voor hoeveel personen en hoe laat je je ontbijtje zou willen ontvangen. Het tasje hang je buiten je deur aan een haakje. De volgende ochtend hangt het tasje er weer, op de afgesproken tijd, gevuld met een heerlijk ontbijtje van Stach. Granola met yoghurt, verse jus en een banaantje. Precies genoeg om de dag goed te beginnen!

We gaan hier zeker nog een keer naar terug en misschien proberen we binnenkort het Hoxton in Parijs wel (wordt binnenkort geopend). Top concept!

Over elk detail is nagedacht: zelfs het toiletpapier heeft een grappige touch.

Breakfast bag met ontbijtje aan een haakje bij de deur…. Mmmm….


Het uitzicht is fantastisch! Amsterdamser kan het niet!