Selecteer een pagina
Nou, ik ben aan de slag geweest met een leuk projectje. We krijgen een nieuwe houtkachel in ons nieuwe huis. Die wordt op maat gemaakt voor in de schouw. Toen we het huis kochten lag er een soort doorzichtige glazen of kunststof plaat voor om de vloer daar te beschermen. Dat vond ik niet zo…. En ik wilde graag nog iets doen met Marokkaanse zelliges in ons huis. Dus heb ik op een houten plaat de tegeltjes (die ik kocht bij Household Hardware) geplakt (met kitlijm….) en zo een plaat gemaakt voor voor de kachel op de vloer!

Op twee van de tegeltjes schilderde ik met een sjabloon witte sterretjes. Eigenlijk wilde ik tegeltjes met een sterrenmotief, maar die kon ik niet echt vinden en die ik vond waren veel te duur. Dus dan maar zo.

Nou, toen kwamen we er ook weer achter dat ik niet zo’n held met klussen ben. Ik wist namelijk helemaal niet dat je dan kitlijm loopt en daar een kitpistool bij nodig hebt?! Geen idee. Eerst had ik dat puntje van de kitlijm door geprikt met een wijn opener, maar er kwam niks uit. Ik deel dat dan op instagram stories en meteen kwamen er veel berichtjes binnen over dat daar dus een kitpistool bij nodig is. Maar ik had geen geduld, want ik ben oprecht de minst geduldige persoon die ik ken, dus sneed ik met een mes gewoon de hele bovenkant van de tube eraf en heb met een mes de lijm eruit gehaald en gesmeerd op de houten plaat. Zo gaat het ook! Linksom of rechtsom: het is me gelukt en denk dat dit heel mooi staat op de visgraatvloer voor de haard!

pictures: @enstijl
En eventjes een tipje tussendoor: je kan zo’n plaat ook maken voor achter de kookplaat in je keuken. Zo hoef je niet meteen de wand te betegelen, maar kan je nog eens wat afwisselen. Bijvoorbeeld 1 plaat maken met zwarte tegeltjes en eentje met groene of witte tegeltjes? Het is maar een ideetje…. Maar wel een goed ideetje, al zeg ik het zelf!

Liefs, Sanne