Selecteer een pagina
Stone Age is het bedrijf waar wij het betonciré  vandaan hebben voor onze badkamer. Eigenlijk moet ik zeggen, waar wij het Base Beton (oftewel: betonciré 2.0) vandaan hebben. Base Beton is een nieuwer product en bij dit product hoef je de componenten niet meer zelf te mengen om betonciré te creëren, maar zit het al zo in een pot. Je hoeft het niet helemaal op te maken, kan gewoon de deksel er weer op doen en het later weer een keer gebruiken. 

Het wordt ook veel gebruikt voor vloeren en dat is echt ook prachtig!

Base Beton is niet het enige mooie product wat Stone Age verkoopt. Door de jaren heen zijn ze uitgegroeid van een bedrijf dat alleen tegels verkocht tot een van de grootste bedrijven van Nederland die betonciré leveren. Ze hebben zelfs ook prachtige gietvloeren (die verkopen ze onder de naam: STAPP).

Het aanbrengen van het betonciré was eigenlijk vrij makkelijk. Onze klusjesman, die al eens eerder met betonciré gewerkt had en ook kan stuken, heeft het in een dagje aangebracht.

Eerst heeft hij de muren gestuukt en waterdicht band aangebracht. Daarna breng je een bepaald soort spul aan wat de muur klaar maakt voor betonciré. Dan de eerste laag Base Beton BASA. Dan de tweede laag: Base Beton Sense. Daarna kan je de muren licht opschuren en breng je de waterdichte coating/lak aan.
En het resultaat is geweldig:

De kleur waar wij voor gingen in de badkamer op de eerste verdieping is: jute.
Er moet eerst een goedje aangebracht worden dat ervoor zorgt dat het Base Beton niet door het stukwerk wat er onder zit wordt opgezogen. Dan begin je met de Base Beton BASA. Als je dit eigenlijk al voldoende vindt (zo is het wat ruiger….), dan kan je het hierbij laten. Of je gaat voor een laag Base Beton erover heen. Wat wij dus hebben gedaan. 
Hierover heen komt nog een waterafstotende coating. En dan kan je spetteren wat je maar wilt! Fijn! Ik spring zo in bad hoor!

Het geheel geeft zo’n toffe look, met het mat witte bad erbij en de chromen kraan.

Voor de badkamer op de tweede verdieping (ik weet het: twee badkamers, overdreven luxe) gaan we ook voor dit materiaal: Base Beton. Maar we gaan daar voor de kleur: Dutch Grey. net weer een tintje anders!
Misschien ga ik het daar wel zelf toepassen!

We hebben de kleur Dutch Grey ook aangebracht op het keukenwerkblad. Daaroverheen moest een kitchen protector aangebracht worden, dat heb ik op een vrijdagavond voor kerst gedaan en de volgende dag was het droog en zo konden we met de kerstdagen de keuken al best wel goed gebruiken!

all pictures: @enstijl

Deze betonciré 2.0 is te gek! Handig en prachtig spul! Voor zowel de badkamer als de keuken als de vloer. Het kan op bijna alles aangebracht worden. Ik zit er nu over te denken om een houten speelkeukentje op de kop te tikken en het werkblad daarvan ook met betonciré te bewerken. Wel echt leuk voor Jip!

Liefs, Sanne