Selecteer een pagina
Toen we laatst bij de zus van een vriendin van ons waren, hadden zij daar een speelhoek. Toegegeven: dit is een enorm groot huis. Echt totaal niet te vergelijken met ons huis nu of het huis waar we gaan wonen. Maar dit huis had dus een speelhoek. Toen Bo dat zag, was ie verkocht. “Dit zou ik toch ook wel heel graag willen, een plekje voor mezelf, waar ik al m’n speelgoed kan hebben om zelf mee te spelen”. Hij bedoelt hier ook mee: zonder dat Jip het in haar mond doet en ermee speelt. Haha. Dat vindt hij namelijk een van de ergste dingen. Dat Jip zijn speelgoed nat maakt….
Hij speelt nu met al z’n speelgoed in de woonkamer. Voor de bank, op de bank, onder de tafel, op het tv kastje. Door de hele kamer heen eigenlijk. Dat is vrij irritant voor ons, lees: overal altijd speelgoed. Wat niet mooi is en waar je af en toe bijna je nek door breekt. En blijkbaar ook vrij irritant voor Bo. Hij wil graag een plekje voor zichzelf, maar wel zo dicht mogelijk bij ons….
Nou, dat gaan we dus creëren hoor: in het nieuwe huis.

Achterin de garage, wat dus woonruimte wordt, maken we een speelhoek. Een hoekje met een soort bureautje langs de wanden waar hij kan spelen met zijn speelgoed en een ander hoekje waar tv gekeken kan worden.

Daar zullen wij zelf ook natuurlijk wel eens tv kijken. Maar wij maken de eerste verdieping helemaal voor onszelf, ook inclusief een tvhoek. Dus daar gaan wij vooral zitten en beneden is vooral dan voor de kids.

We willen de speelhoek met wanden met glas en staal gaan afscheiden van het keuken gedeelte. Een beetje zoals hieronder:Wellicht zetten we twee van deze opbergbanken van vtwonen neer (met een kussen erop?) voor al het speelgoed. En het dient dan meteen als een bankje. Waar Bo een boekje op kan lezen (net of dit serieus ooit gebeurd….).

picture: vtwonen
Nou, eerst maar eens de garage wat verder afmaken (voorzetwanden maken, isoleren, stuken, muren plaatsen, het dakraam erin en de garage deuren herstellen en van dubbel glas voorzien en de keuken erin enzo) en dan komt de speelhoek er hoor! Duurt dus nog wel even, maar Bo heeft wel iets om naar uit te kijken denk ik!

Liefs, Sanne