Selecteer een pagina

De vakantie zit er weer op.

Onze vakantie in Spanje dan.

Wat was het fijn! En wat is het mooi daar in Zuid-Spanje.

Dit was het uitzicht van ons vakantiehuis. Niet verkeerd dus.

Dit vakantiehuis had zo in z’n geheel op mijn Pinterest borden kunnen staan. Geboekt via Nice 2 stay (no spon).

We hadden dus een prive zwembad bij ons huis. Dus het was voornamelijk heeeeel veel zwemmen deze vakantie. Jip durfde hiervoor niet met bandjes ofzo eigenlijk te zwemmen. Was de hele tijd aan ons vast geklemd. Maar door dit ding, de “puddle jumper”, is ze nu veel meer water vrij! Heerlijk!

Ons vakantiehuis (wat we gehuurd hadden) lag dichtbij Malaga. Een klein uurtje rijden en we waren er. Ik kan Malaga dan ook zeker aanraden. Een mooie stad, veel te zien en overal lekkere tapas te krijgen.

Een dag ben ik alleen met Jip naar Malaga geweest. Pizza gegeten en een beetje rond gestruind. En de andere dag zijn we met z’n viertjes geweest en konden we wat dingen laten zien daar aan Mari en Bo.

We parkeerden de auto bij parking Centre Pompidou en liepen vanaf daar door een prachtig park naar de stad.

Hier hebben ze mooie stadsparken, vol met palmbomen en andere prachte planten.

We vonden een soort mini mini “jardin secret” zoals in Marrakech.

En we aten pizza bij Pizzaria Vittoria. Lelijk tentje, maar de pizza’s waren echt heel lekker. Als je buiten kan zitten, in de schaduw, is het al snel goed.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_5669-768x1024.jpg

Ik vond het huis wel net iets te ver liggen van de strandjes. Daarom is Ibiza ook echt favoriet bij mij. Alles daar is ongeveer een half uurtje rijden en je hebt daar natuurlijk volop leuke baaitjes. Bij Malaga en omgeving zijn de stranden groter, vol en ook was het dus wel steeds een uurtje rijden. Net ietsje te ver. Maar goed, je kan niet alles hebben he!

Je moet sowieso een beetje goed kijken waar je terecht komt. Ook Torremolinos en Marbella liggen hier en daar heb je natuurlijk hele foute stukken tussen zitten. Waar ik niet perse vakantie wil vieren….

Maar Tiki Beach in Marbella is zo’n tentje waar je wel heel leuk kan zitten voor de lunch! Wat rustiger, aan een fiets pad (ook best een idee om fietsen te huren en langs de kust te fietsen als het wat minder warm is) en leuk ingericht.

Ik vond Marbella het stadje sowieso een aanrader. Mooie parken (met palmen en schaduw) en leuke kleine winkelstraatjes.

Mijas vond ik ook echt een aanrader! Net als de andere “pueblos blancos”. We hebben ze niet allemaal bezocht. Maar Mijas en Frigliana en Nerja vond ik erg leuk! Je rijdt daar vanaf Malaga zo heen.

Frigliana:

Nerja heeft mooie strandjes en “het balkon van Europa”. Lekker toeristisch, maar toch wel echt een mooi uitzichtpunt. Daar zie je goed de golven en de prachtige blauwe zee.

pictures: @enstijl

Over Mijas later meer. En meer Spanje.

Liefs, Sanne