Selecteer een pagina

Een van de pronkstukken in het nieuwe huis moet worden: onze slaapkamer. Slapen is erg belangrijk. Voor iedereen natuurlijk, zo ook voor mij. Moeder van twee jonge kinderen, werken, veel drukte en stress en een lijf dat niet echt mee werkt. Dit zorgt ervoor dat het extra belangrijk is dat ik ’s nachts goed slaap. Een goed bed is dan ook een goeie investering. En een cadeau voor jezelf. Zeker met de drukte van verbouwen en verhuizen en het leven met twee kleine (nogal drukke) kinderen, maakt dat slapen heilig is. En dan wil je het liefst slapen in een heerlijk bed. Dat ook nog mooi is natuurlijk. Ik heb fibromyalgie en daardoor wordt ik vaak wakker met pijn. Het is voor mij dus belangrijk dat ik niet een al te hard matras krijg. Dat soort dingen zijn wel goed om te weten als je gaat kijken voor een nieuw bed.

Ik heb niet zoveel kaas gegeten van matrassen, soorten lattenbodems en dikke van topmatrassen enzo. Dat heb ik dan ook overgelaten aan swiss sense (waar we ons bed hebben uitgezocht). Wel weet ik erg goed hoe onze slaapkamer/badkamer eruit moet komen te zien. Het derde lokaal in ons nieuwe huis wordt ons domein. Een slaapkamer met aangrenzend een badkamer met bad en fijne walk in shower. We willen een Ibiza/marrakech sfeer creëren. Daarom hebben we voor licht stuk werk gekozen voor de badkamer. De muren rondom de plek waar het bed komt te staan zijn heel ruw gestuukt. Dat laten we zo. En laten we ook in de kleur van het stukwerk: wit dus. Ook omdat we geen tijd nu hebben om alles te schilderen voor die gaan verhuizen (eerlijk is eerlijk), maar ook omdat dit erg goed een sfeertje geeft van een vakantiehuis op Ibiza of in Frankrijk. Past dus helemaal! Dit in combinatie met messing kranen in de badkamer geeft een luxe hotel/vakantie sfeertje.

Ons bed moet dromerig worden. Alsof je op vakantie bent. Dus dan denk ik meteen aan naturel kleuren, linnen, zonnig, licht. Ik maakte een moodboard voor de slaapkamer:

Dit sfeertje dus…. Dat willen we! Daar gaan we voor! Vinden jullie het wat? Ik ga eerst uit van een aantal mooie beelden die ik vind op bijvoorbeeld Pinterest. Aan de hand daarvan ga ik kijken welke materialen en kleuren daarbij passen. En vooral of er ook beelden zijn van de sfeer die ik wil (zoals de foto met hangmat). Wat hierbij ook erg handig is, is het bestellen van een kleurstaal en materiaal staaltje. Zodat je kan zien hoe het materiaal en de kleur van je nieuwe bed gaat passen bij de rest van je ideetjes.

Zo’n kleurstaaltje had ik ook besteld.

Ook voor de B&B gaan we voor een bed van swiss sense. Als je ergens gaat logeren is een goed bed wel een van de belangrijkste dingen denk ik. Ik kan niet wachten om open te kunnen en dat de gasten dat ook zelf kunnen gaan ervaren.

Ik heb er zin in joh: in die nieuwe slaapkamer en vooral ook in het slapen….! ik hou jullie op de hoogte!

Liefs, Sanne