Selecteer een pagina
Ja, het werd wel weer tijd voor een nieuwe kamer hoor voor Bo. Haha. Nee, eigenlijk natuurlijk niet. Maar een aantal muren in zijn kamer waren nog de creme kleur die ze al hadden toen wij hier kwamen wonen. 
En ook al had ik er leuke muurstickers opgeplakt…. Het bleef nogal creme. En dat is niet zo mooi. 

Ook had ik heel veel inspiratie gezien op Pinterest voor een ruimte thema kamer…. Een stylist als moeder betekent denk ik dus af en toe even onrust en dan weer een hele mooie kamer als resultaat?
Een ruimtekamer vond ik niet alleen heel mooi, maar Bo ook. 
Hij is veel bezig met de ruimte, planeten en de maan en de sterren. Dus; een ruimtekamer!

Ik heb gekozen voor de kleur: “down pipe” van Farrow and Ball. Ik houd van de verf van Farrow and Ball. Het is zo prachtig mat en het zijn bijzondere, warme kleuren. Een prachtig materiaal dus om te gebruiken voor de kinderkamer. Het Engelse verfmerk bestaat al een hele tijd, maar blijft zichzelf ontwikkelen en vernieuwen. Een muur met Farrow and Ball verf ziet er steeds weer een beetje anders uit, afhankelijk van de lichtinval. 
Ook het houtwerk, de vensterbank en het plafond is meegenomen in dezelfde kleur. Het ton sur ton effect schept eenheid en maakt het geheel rustiger.

Ik vond leuke “space” muurstickers op aliexpress, een raket, planeten en sterren. Dus deze plakten we samen (was nog een hele klus die mij nog niet eens helemaal goed lukte) op de muur achter z’n bed. Ook vond ik een stoffen maan, wolk en ster op aliexpress die je op de muur kan plakken. Dat hebben we dus ook gedaan. Daar kon Bo wel goed mee helpen!

Het antieke bedeind heb ik weer teruggezet, dat past goed bij het grijs in de kamer. Er werd door de klusjesman van Lexwoont een industriële lamp van Directlampen opgehangen.

Het leuke doek (met een beer die een maan vasthoudt als een ballon) van Text and Tale ligt nu op bed, maar ga ik nog aan de muur hangen.
Het vintage bureautje en schoolstoeltje kon ik voor een tientje overnemen van iemand en het geel past ook weer goed bij het grijs van de muren. Daarboven hangen we een print in een lijstje van Sostrene Grene en heb ik bewaardoosjes van Sostrene Grene (uit de nieuwe kindercollectie) neergezet.

Aan de wand naast het bureau heb ik plankjes van de Action (die ik helemaal zwart spoot met spuitbus verf). En ook plaatste ik er een #kijkkastjesvansab (een kijk kastje gemaakt van een klok van de action). Zo’n zelfde kastje hing ik al eerder op in de hal. Erop staat een klein giraffe knuffeltje uit de dierentuin. In de plankjes van de action staan papier-maché diertjes van de xenos.
En de maan lamp van hartendief hangt aan de muur natuurlijk.

Op de vloer ligt een “vintage look” kleedje van kwantum en een maan vloerkleed van aliexpress.

all pictures and styling: @enstijl

Wat vinden jullie van het nieuwe thema van de kinderkamer van Bo?
Ik vind het zeer zeker geslaagd!

Liefs, Sanne