Selecteer een pagina
Wat een pret! Zoiets betekent quellejoy denk ik, toch? Zo heet de instagram feed van Ingrid in ieder geval. En wat woont ze prettig! Ik vond het te gek om een binnenkijker bij haar te mogen fotograferen. Ik volg haar al een hele tijd en ze is altijd een van m’n favorieten geweest op instagram. Nu mocht ik naar Leiden om daar haar prachtige, ruime herenhuis aan de singel te fotograferen. Het is zo fijn en het geeft zoveel energie om een huis te fotograferen waarbij gewoon elk hoekje mooi is! Ik heb er op los kunnen klikken hoor! Dus dit wordt een grote binnenkijker, denk ik zo maar….

Wie: Ingrid (49), Jan (52), Just (20), Mees (18) en Sam (15) en kat Jolle. Just en Mees studeren in Amsterdam en wonen daar ook. Sam woont nog gezellig thuis.
Waar: Groot herenhuis van ongeveer heel veel vierkante meter.
Sinds: de zomer van 2009, 9 jaar.

Het huis is ideaal, zeker nu de jongens pubers zijn. Twee van de drie zijn al in huis, maar komen vaak nog wel de weekenden thuis. Dan zitten ze soms beneden aan de eettafel, met vrienden. Ingrid en haar man hoeven dan niet weg te vluchten. Ze kunnen gewoon heerlijk naar hun tweede woonkamer, op de eerste verdieping.

In de open keuken die een goeie verbinding heeft met de grote eettafel, is nog een oude lift aanwezig. Toen zoon Sam vertelde op school dat ze gingen verhuizen naar een huis met twee balkons en een lift, dacht iedereen op het schoolplein dat ze zouden verhuizen naar een flatje. Maar dat was dus zeker niet het geval. Het ging om dit waanzinnige huis! Toen ze hierin kwamen, hebben ze een nieuwe keuken geplaatst beneden en ook een betoncire vloer laten leggen. Alles moest geschilderd worden (het houtwerk lieten ze doen, alle muren deden ze zelf). Het huis werd opnieuw ingedeeld en boven werd een tweede badkamer gerealiseerd. Ze zijn geen echte klussers, maar bedenken alles zelf en schilderen gaat Ingrid ook goed af!

Ingrid bij de lift, die nog werkt ook!

Hier staat het op de muur: “quellejoy” op het behang van vtwonen. 
Overdag wordt er beneden geleefd, voornamelijk in het gedeelte van de keuken. En ook de zitkamer met de drie foto’s van de drie jongens zitten ze graag. De foto’s zijn verouderd en de jongens zien er nu met hun 20, 18 en 15 jaar allang niet meer zo uit, maar Ingrid kan het niet over haar hart verkrijgen om ze weg te halen.

De foto van de jongens is heel dierbaar! Hoog op de wensenlijst van Ingrid staat een mooie Gervasoni bank voor hier….


S’avonds verplaatsen Ingrid en haar man zich naar boven. Daar wordt heerlijk bij de gashaard gezeten, gelezen en tv gekeken op de geweldige, grote lounge bank. Ingrid heeft laatst eigenhandig de vloer daar wit geverfd, op de hele eerste verdieping. Dat was wel eventjes een aantal dagen werk…. Maar het resultaat mag er zeker zijn!

Deze Ay Illuminate lamp haalde Ingrid lange tijd geleden nog bij mij op! Ze kocht hem van mij voor deze eerste verdieping boven de tafel, waar af en toe nog wel huiswerk gemaakt wordt door zoon Sam. Ingrid is laatst een paar dagen in Malmo geweest. Naast Kopenhagen is dit een nieuwe favoriet!
Dit soort Scandinavische steden geven haar veel inspiratie voor haar huis.

Wat een luxe zeg: zo’n enorme bank!

Op de tweede verdieping bevinden zich de badkamer, de kamer van zoon Sam en de slaapkamer van Ingrid en Jan.

Ze wonen hier nu 9 jaar en sinds kort is het ongeveer “af”. De oude badkamer was echt een doorn in het oog van Ingrid. Eindelijk hebben ze deze recentelijk aangepakt. En dat is echt een pareltje geworden! Prachtig zo met het vrijstaande bad en de bakstenen muren.

Op de slaapkamer van Ingrid en Jan staat de grootste trots van dit huis: de kast. Ze vonden de kast lang geleden bij een brocante winkel. Daar stond ie en ze waren er meteen verliefd op. Dat zijn ze nog steeds….

En dan is er nog een verdieping…. Wat?! Nog een?! Ja, er is nog een verdieping. daar bevinden zich nog de twee kamers van de zoons …. en …. die al het huis uit zijn. Ze wonen in Amsterdam, maar zijn af en toe in de weekenden nog in Leiden. Dan hebben ze in ieder geval nog fijn elk hun eigen kamer om te logeren. 

Er is ook een logeerkamer voor als de ouders van Ingrid bijvoorbeeld langs komen. Ze komen van ver, dus dan kunnen ze vaak net zo goed een nachtje blijven slapen. Geen straf in zo’n fijne, lichte logeerkamer!
Wat een ruimte heeft en geeft dit huis! En dat op zo’n fantastische plek dichtbij het centrum van het gezellige Leiden. In het centrum is ook Pluum, de winkel waar Ingrid met heel veel plezier werkt. Daar ga ik ook zeker binnenkort even een kijkje nemen!

Volgen jullie Ingrid (@quellejoy) al op instagram? Ik blijf haar daar met liefde volgen en kijk af en toe even deze plaatjes terug als je het niet erg vindt.

Liefs, Sanne