Selecteer een pagina

Ja, de tuinkamer. Het wordt echt al wat. Ik ben namelijk met kleur aan de slag geweest jongens. Behoorlijk wat kleur. Zeker voor mijn doen. Mijn inspiratie komt van restaurant Le Jardin in Marrakech (een van mijn favoriete plekjes daar).

Dit was hoe het eerst was. Nou ja: eerst was het helemaal wit (toen we hier kwamen wonen) en ik was dus al begonnen met een beige kleur in kalkverf hier op de muur. Maar toen dacht ik: ik stop op de helft, want deze kamer kan wel nog wat meer pit gebruiken.

En toen ben ik dus, best wel gedurfd als zeg ik het zelf: met groen aan de slag gegaan. Deze kleur heb ik zelf gemengd. De neutrale (witte) kalkverf van betonlook.nl heb ik gemengd met pigmentpoeder in de kleur: 26 SP vert. 7. Een mooie, diepe groen kleur. Dit pigment komt in een emmertje, zodat je zelf kan spelen met de hoeveelheid. Dit poeder moet je eerst mengen met water en daarna meng je het door de neutrale kalkverf heen.

En dan heb je opeens een onwijs groene wand! Ik heb meteen ook maar even de riad deuren (die tegen deze muur staan) meegenomen. En zo met de planten erbij, is het heerlijk groen.

Natuurlijk zou ik het liefst nu ook de hele vloer hier nog betegelen met bejmat groene tegeltjes uit Marokko. Dat zou zeker weten heel tof staan. Maar ik vind dat toch best een beslissing. Ik ben zo grillig, wat kleur betreft. En de tegeltjes (en de arbeid om het te laten betegelen trouwens ook) zijn nogal duur. Dus een behoorlijke investering. Daar ben ik iets té grillig voor. Dus dat doe ik (nu nog) even niet….

all pictures: @enstijl

De kleur komt op de foto niet helemaal over. Maar de kleur is warm en lekker fris.

S’avonds doe ik het priklicht erbij aan en de vogel jungle geluiden op spotify vanuit m’n computer en dan is het echt net een botanische tuin toch?

Liefs, Sanne