Selecteer een pagina
We zijn al heeeeel vaak bij Buitenplaats de Plantage in Vogelenzang geweest. Je kan er heerlijk lunchen, dineren, een drankje drinken en in de fijne tuin zitten en spelen. Er is een varkentje, er hangen hangmatten en met kerst was er een yurt met een kerstman. Allemaal dingen waarvan ik zeg: top! 

Toen ik hoorde dat deze mensen (eigenaren Anja en Gerrit) een hotel gingen openen in Velsen-Zuid was ik dan ook meteen enthousiast. Toen ik hoorde dat dat ging gebeuren op landgoed Waterland (waar ik ooit eens was voor een bruiloft) was ik helemaal verrukt. Een dromerige locatie, met veel groen eromheen: dat moest wel een top plek worden. En ja hoor: het is ze weer gelukt. Een favoriet van mij is geboren: Plantage Rococo. Een Eco hotel waar je ook heerlijk kunt eten. We hebben er dit weekend geslapen. Dit was mijn cadeau aan Mari, voor z’n verjaardag. Voor het eerst sinds maanden zijn we er weer even met z’n tweetjes tussenuit geweest. Het voelde zelfs een beetje gek. Maar Bo kon bij mijn schoonmoeder logeren en Jip bij mijn ouders (die passen sinds begin deze maand weer af en toe op) en dat was toch wel erg prettig. Met z’n tweetjes eten, zonder kids die niet willen eten of de hele tijd neuriën en spelletjes onder het eten willen doen. Dat was al erg prettig. Maar vooral het slapen zonder dat je toch elke keer bij elk geluidje denkt dat je eruit moet, was ook wel weer een prettige gewaarwording. Ik heb dan ook heerlijk geslapen in het mooie hotel. 

Bij aankomst herken je meteen de nonchalante, relaxte sfeer van Buitenplaats de Plantage. Deze sfeer hebben ze hier goed door kunnen zetten. Het pand heeft natuurlijk al enorm veel charme van zichzelf, maar met precies de juiste meubels en kleuren, is het nu een heel fijn geheel waar je je meteen thuis voelt.

Mijn ouders en Jip hebben mij gebracht. Dan konden we meteen een wandeling over het landgoed maken (het landgoed waar mijn schoonvader, die kunstschilder is, aan het tekenen was op dat moment). 

Ook hebben we een heerlijk glas witte wijn gedronken op het terras. Toen was het tijd voor mijn ouders en Jip om weer op huis aan te gaan.
En toen heb ik heeeeeel eventjes lekker gelezen in de hotelkamer in het zonnetje…. 

De ambiance doet een beetje sprookjesachtig aan. Ouderwets, maar op een hele hippe manier? Zeg ik dat dan een beetje goed?
Allure, hippie feel, van alles door elkaar heen. Maar vooral: een hele goeie sfeer.


Dit is kamer 10, waar ik ook eventjes een kijkje kon nemen.
Ontbijten deden we hier, in het restaurant.

We hebben er heerlijk buiten gegeten (lekkerste cote de boeuf ooit) en wijn gedronken. Daarna een avond wandeling gemaakt over het landgoed. En daarna naar het onweer gekeken vanuit onze suite met uitzicht op het landgoed park.

Best wel romantisch, al zeg ik het zelf.

Eten van de prachtige tamegroute borden (oa. te koop bij Household Hardware) geeft altijd al een goed vakantie gevoel, vind ik.

Je begrijpt dat ik hier even in moest liggen….

Het hotel heeft ook een kleine winkel, met allemaal mooie, duurzame producten.


Het uitzicht s’ochtends is fenomenaal. Vind ik. Let vooral even op dat zitje onder boom en de carrousel vol hangmatten.

We sliepen in suite nummer 3. Voor de mensen die dat fijn vinden. Prachtig uitzicht en heel ruim: ideaal deze suite voor als je wel met kinderen bent (door de extra kamer).

Met helemaal nieuwe energie en inspiratie kwamen we vandaag terug (dat had ook zeker te maken met het onwijs leuke gesprek wat we hadden over dromen en durven met eigenaar Gerrit). 

pictures: @enstijl

Ik ga hier zeker nog een keer slapen, ontbijten, lunchen of dineren. Of gewoon een beetje rondhangen met een wijntje. 

Dat kan namelijk allemaal, ook als je niet perse in het hotel slaapt. Maar ik verklap het maar vast: als je hier eenmaal bent, wil je niet meer weg….

Onthoud dat!

Liefs, Sanne