Selecteer een pagina
Dit is iets wat we al een tijdje wilde: een goed lichtplan in huis.
Vooral mijn man houdt erg van gadgets enzo. Dus hij was helemaal blij toen de starter kit van Philips Hue binnen kwam. In de doos zitten: 
– drie lampen (kleur en warm wit licht)
– een afstandsbediening
– de Philips Hue bridge

De Bridge zet je op je router, zodat de lampen verbonden zijn met het netwerk en je ze met de Philips Hue app kan bedienen. De afstandsbediening kan je natuurlijk ook gewoon gebruiken om je slimme verlichting te bedienen! Het is sowieso handig om de afstandsbediening ergens neer te leggen waar je hem goed kan vinden (kleine tip tussendoor).

Als je de app van Philips Hue download, wordt al meteen duidelijk dat je hier heel veel mee kan. Niet gewoon alleen de lampen aan en uit zetten en op verschillende kleurtjes zetten. Nee, veel meer kan je hiermee! De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Niet alleen heeft de Philips Hue lamp dus 16 miljoen kleuren…. (wat echt heel veel is jongens….). Ook kan je hele programma’s instellen. Zodat je lampen bijvoorbeeld 
’s ochtends bij het “ontwaken” langzaam aangaan in een fijne, warme kleur. Heb je speciale kleuren die je kan instellen als je een boek aan het lezen bent, wil ontspannen (misschien ook wel wat voor in mijn hammam badkamer?!) of je wil een chille bioscoopavond met een goeie Netflix film op de bank in sfeer organiseren. Je kan de lamp ook met een timer alvast klaarzetten voor als je thuis komt. En je kan hem zelfs op beweging laten aangaan als je een Hue bewegingssensor erbij hebt!

Het kan allemaal!

In onze garage is het overdag gelukkig nu goed licht doordat we een dakraam hebben laten plaatsen achterin, waar de bank staat. Maar het blijft een garage, dus een mooie lamp voor overdag aan is niet verkeerd. Dan zet ik de lamp altijd op deze stand (“gedimd” in de Hue app).


 Maar ‘s avonds is het donker en dan wil je daar ook een beetje gezellig licht hebben natuurlijk. Dit is de plek waar we televisiekijken. Hoe leuk is dat dan om de sfeer een beetje gezellig te maken als je een film kijkt samen? Philips Hue kan je zo instellen dat ie reageert op je tv en zich dus qua kleur daarop aanpast!

Even wat verschillende kleurtjes (die je kan instellen in de app) in mijn Marokkaanse lamp bij de bank:

En ‘s avonds kan je natuurlijk ook mooi het warme witte licht aan zetten (blijf ik toch zelf het mooiste vinden) en daar qua felheid een beetje mee spelen…. Dit is namelijk ook wel een lekker hoekje om een tijdschrift te lezen en dan moet je wel kunnen daadwerkelijk kunnen lezen.

Wat ook erg leuk is, is de Philips Hue Go. Een rond, draagbaar lampje dat je kan gebruiken om bijvoorbeeld een speciaal object (zoals onze vintage vespa die in de woonkamer staat….) uit te lichten.

all pictures: @enstijl
Het is dus een stuk makkelijker in gebruik dan ik dacht.
Ik denk altijd: dat laat ik allemaal maar aan Mari over. Maar zelf kon ik dit ook gewoon! De app is duidelijk en overzichtelijk en ook het installeren van de Bridge en de lampjes erin draaien is natuurlijk helemaal niet moeilijk.

Heb jij thuis ook al de Philips Hue?

Liefs, Sanne