Selecteer een pagina

Dit wilde ik erg graag bij dit huis. In de tuin: een pergola. En laat Bamboo Import (uit Beverwijk) die nou net hebben! We kozen een pergola van dik bamboe van 4 x 5 meter.

Het was best even een karwei om dit in elkaar te zetten. Zeker omdat het natuurlijk zo’n groot ding is en Mari wel dacht dat hij het grootste deel zelf kon doen met een beetje hulp van mij. Laat ik het zo zeggen: er waren een aantal pogingen nodig. Maar die keer is scheepsrecht en nou staat ie gewoon! Met z’n tweetjes toch maar mooi voor elkaar gekregen! Vraag dus idealiter even hulp als je zo’n grot unit in elkaar gaat zetten. Dat scheelt weer een hele hoop.

Op de pergola legden we rieten matten. Er komt ook nog een rieten mat (een stro dak) aan de zijkant wat het geheel nog meer zal afmaken.

Guadua is de sterkte soort bamboe ter wereld, dus dit staat als een huis! De pergola kan op of in de grond bevestigd worden. Wij kozen voor op de grond, zo kan hij nog eens een keer verplaatsen (als we daar de nodige hulp voor vragen….) en zo hoeven we geen gaten te maken in de tegels die er nu liggen in de tuin op het terras gedeelte.

Zo geven we meteen een fijn mediterraans sfeertje aan onze achtertuin. Hier zetten we de picknicktafel (lekker groot ook) onder en kunnen we lekker zitten, eten en etentjes geven. We willen er eigenlijk het allerliefste nog een plexiglas plaat ouzo (even kijken wat het handigste is….) op leggen, zodat we er ook overdekt met wat regen nog kunnen zitten. Dat is met dit Nederlandse zomer weer geen overbodige luxe denk ik….

Dus dat volgt nog!

Nog even de groene aanslag van de muren verwijderen…. En eigenlijk iets anders hier op de grond in plaats van deze tegels….

Ik heb al hele gezellige lichtjes (een prikkabel) opgehangen en wat zeegras lampen her en der. Om het mediterraanse nog even te benadrukken.

Nu nog wachten op een beetje zomer (echt behoefte aan!) en dan kunnen we super fijn hier zitten! Hoe vinden jullie het geworden?

Liefs, Sanne