Selecteer een pagina
Out of Africa Interiors is een prachtige webshop vol met, de naam zegt het al natuurlijk: schatten uit Afrika. Ik heb thuis nu een aantal van deze schatten en dat blend mooi met de rest van ons interieur en de spullen uit Bali en Marrakech die ik al in huis heb. Het past helemaal!

Cecile, die de webshop 1,5 jaar geleden is begonnen, geeft ook interieuradvies, voor een interieur dat Afrika “ademt”. Door haar reizen en werk in Afrika is ze helemaal verliefd geworden op Afrika. Eerst werkte ze als vrijwilliger als tandarts in Kenya. Het jaar daarna ging ze naar Tanzania om hetzelfde te doen. Steeds kwam ze de prachtige spullen tegen en kreeg van vrienden en kennissen steeds de vraag iets voor hen mee te nemen. “Moet je er niet iets mee gaan doen?” vroegen ze zich af. Zo kwam ze op het idee om de mooie spullen te importeren.
Haar vriend komt er ook vandaan en hij is onmisbaar geworden in het productie en onderhandelingsproces met de makers van de producten.

Achter elk product zit een verhaal. Zo worden verschillende producten gemaakt/geweven in een bepaalde regio omdat alleen daar dat bepaalde gras groeit. Elk product is dus uniek!

Het krukje is mijn favoriet, zo’n tof product. Past goed in onze nieuwe badkamer, als decoratie.

Maar de waanzinnige Makenga mand/schaal achter het krukje is natuurlijk ook onwijs tof! De manden worden gebruikt om bloem mee te zeven. Ze worden ook wel wedding baskets genoemd, doordat ze generatie op generatie worden doorgegeven als een dochter gaat trouwen. Dus ze zijn echt oud! Sommige wel 50 jaar oud.
Precies zoals ik het in gedachten had….

all pictures and styling: @enstijl
Leuk om je cadeautjes voor kerst dit jaar bij dit soort kleine webshops met een verhaal te kopen! Dan ondersteunen we deze hardwerkende zzp-ers een beetje!

Liefs, Sanne