Selecteer een pagina

Tja, een nieuw huis betekent een nieuwe keuken. Ik heb wel een beetje in mijn hoofd wat ik wil. Maar nog niet precies. Want het is ook eventjes nog afwachten wat er aan ruimte overblijft voor de keuken. De keuken willen we namelijk eigenlijk in de hal maken. Maar de ruimte daar is nog een beetje afhankelijk van of we een vergunning krijgen van de gemeente om de wc’tjes weg te halen. Daardoor zal veel extra ruimte ontstaan en kunnen we dus een grotere keuken kiezen. Maar dat weten we allemaal nog niet.

Dus tot die tijd blijf ik op Pinterest gewoon zoeken naar keuken inspiratie. En ik bedacht me: ik heb zelf zulke mooie keukens mogen zien met alle binnenkijkers die ik maak voor www.enstijl.com: daar kan ik vast ook nog heel wat inspiratie uit halen! Dus bij deze deel ik nog even een aantal van mijn favoriete keukens uit binnenkijkers van de afgelopen jaren.


Zoals deze prachtige keuken in een onwijs mooie riad in Marrakech waar ik foto’s mocht maken:

Zulke gestuukte vakkenkasten wil ik zeker laten terugkomen in onze nieuwe keuken!

Of zelliges aan de muur zoals bij Maartje van Bartsboekje:

En een messing kraan?

Deze zwarte keuken heeft als inspiratie voor onze huidige zwarte keuken gediend. Bij Martine (van Archive Store) thuis pronkt deze zwarte keuken met eiland. Erg mooi!

Maar we gaan dit keer niet meer voor een zwarte keuken. Er is daar veel minder licht (omdat het toch een hal is) en we willen daarom niet meer voor zwart gaan.

Toch dit keer gaan voor een bakstenen muur in de keuken? Zoals bij Jeroen (van Rozenkelim) thuis? 

Een tegenhanger van de zwarte keuken is de witte keuken (uiteraard), dus we zouden ook voor een hele witte keuken kunnen gaan? Zoals Britta (woont in Haarlem) heeft?
Dat is mij toch ietsje te wit. Ik wil dit keer voor beige gaan of bijvoorbeeld voor hout of een combinatie daarvan.

Een beetje zoiets misschien: zoals in de keuken van Myrthe in Zwolle. De tussenstukjes tussen de frontjes zijn hier wat breder en dat vind ik erg mooi!

We kunnen ook, omdat het wat minder donker te maken, kiezen voor een groter daklicht, zoals hier op Prinseneiland in Amsterdam:

Toch blijft een dikker betonnen blad ook altijd mooi, zoals hier bij Ingrid:

Of zal ik gewoon voor messing frontjes gaan? Zoals bij Sita en Wouter van Home Stock?
De muurafwerking in de keuken van Annemarie (van AAI) in Leiden staat wel op de wensenlijst hoor!
all pictures: @enstijl
En die pui trouwens ook. Dat zou heel gaaf zijn: als we daar een pui mogen en kunnen laten inzetten, zodat we vanuit de keuken uitzicht hebben op de tuin!

Nou, kortom. Ik ben er nog niet helemaal uit. Maar het wordt vast weer mooi. En totaal weer wat anders dan onze vorige keukens:

pictures: Sonja Velda

Een paar huizen geleden (dit was een huurhuis) hadden we een combinatie van wit en zwart, zoals je kunt zien op deze foto’s van Sonja Velda (die stonden in de vtwonen).Mat witte kastjes van Ikea en een op maat gemaakt houten (dik) blad met betoncire in ons huis hiervoor.
En dan natuurlijk de mooie, stylish superkeukens keuken in ons huidige huis:

all pictures: @enstijl

Dus…. We gaan het zien, wat het wordt! Ik zal jullie op de hoogte houden van de plannen! Hopelijk hebben jullie door deze blogpost ook weer wat keuken inspiratie te pakken. Fijne dag!

Liefs, Sanne