Selecteer een pagina
Wij zijn op safari geweest! En wel: in Nederland. Want nee, ik heb nog niet m’n vliegangst overwonnen en we hebben ook even super geen geld om naar Zuid-Afrika te gaan, dus: Beekse Bergen it was! En of we daar genoten hebben!

We hadden het maar even als verrassing gehouden voor Bo, anders kan hij drie dagen niet slapen van te voren en is de heenweg ook nooit zo heel gezellig…. Om de twee minuten wordt er dan zeurend gevraagd of we er al zijn en hij wordt zooo enthousiast dan, dat hij toch een beetje de hufter gaat uithangen. Dus: “we gaan op een soort minivakantie, maar we weten nog niet zo goed waarheen”, was mijn antwoord toen Bo vroeg waarom hij dan woensdag niet naar school toe hoefde.

Met de attractiepas die je erbij krijgt als je een boeking maakt bij het Safari Resort in Beekse Bergen heb je toegang tot een aantal attractieparken, waaronder uiteraard Safaripark Beekse Bergen. Daar zijn we dus eerst even rondhangen. Natuurlijk deden we de safari met onze eigen mini SUV jeep (de Suzuki Ignis….). Toch even de auto uit om de cheetahs te aaien? Wel een goed idee toch?

Vanaf 15.00 uur konden we inchecken (met een eigen persoonlijke code!) in onze luxe lodge op het Safari Resort. We hoefden dus niet eerst langs de receptie, maar konden meteen doorrijden! Ik had thuis online ons kenteken al doorgegeven en de lodge konden we dus in met de code. Handig! Ik kreeg op instagram al meerdere vragen over welke lodge wij hadden: een zes persoons lodge, nummer 224 is het antwoord. Top plek rond de Serengeti.

Wow…. Niet een standaard vakantiehuisje/bungalow op een vakantiepark hoor dit! Dit is andere koek! Deze accomodaties zijn net nieuw en onwijs leuk ingericht! Helemaal in de safarisfeer!

Bo vond het te gek (vanwege het uitzicht) en ik deed ook echt wel wat inspiratie op voor thuis!
Het interieur van deze lodges zijn top, maar het gaat eigenlijk natuurlijk om het exterieur…. Want daar: lopen de dieren! Voor je lodge. Je uitzicht is: de savanne met giraffen, neushoorns, struisvogels en andere safari dieren. Echt zo cool! Wakker worden met een giraffe voor je lodge! Wie kan dat zeggen? Ook al zat er een klein hekje tussen, daar let toch niemand op?! Wij werden dus donderdag wakker tussen de dieren. Het ontbijt hebben we dan ook buiten genuttigd op de veranda met uitzicht op rondwandelende gnoes.

 

 

Hierna moest er gezwommen worden. Bo zit nu op zwemles sinds een paar maanden en hij vindt het helemaal te gek! Oefenen moesten we! Dat kan ook in het resort. Daar is zwembad Maji Springs namelijk! Dat bevindt zich in Karibu Town, waar ook soort mini supermarktje met handige dingetjes is, de guestservice en het restaurant Moto en bowlingbaan. In het Ranger Basecamp kan er gespeeld worden en geknutseld en weet ik wat nog meer allemaal. Alles is hier dus eigenlijk! 

Dit is je uitzicht dan vanaf het terras van restaurant Moto. Niet verkeerd toch?

S’avonds hebben we onze avonturen nog eens goed besproken onder het genot van een heerlijk diner in Restaurant Moto. Bo was moe, maar ook helemaal excited over alles wat je er kon doen en wilde perse bowlen. 


Dat had hij nog nooit gedaan en afgezien van 1 keer een vinger tussen twee bowlingballen was het heel leuk!

Wat ongeveer het aller coolste was van onze vakantie, was dat we na afloop van het bowlen terugliepen naar onze lodge en we de leeuwen hoorden brullen. We zijn toen een stukje doorgelopen naar de leeuwenvlakte (waar ook lodges staan die je dus kan huren) en we hebben daar nog even naar de leeuwen zitten kijken. Die pas s’avonds een beetje tot leven komen natuurlijk. Het gebrul was heel tof en Bo vond het super spannend om s’avonds in het donker nog op te mogen blijven en naar leeuwen mocht kijken!
Ons ontbijt werd de volgende ochtend bij ons huisje neergezet in een tas. Daar zaten lekkere broodjes in en beleg en verse sap.

In de middag op donderdag had ik nog iets heel speciaals voor Bo in petto…. Een prive game drive. In een open jeep gingen wij een niet zo heel rustig, maar daardoor heel avontuurlijk ritje tegemoet! Echt dichtbij de dieren konden we zo komen! Te gek! We leken wel rangers en Bo wordt dan echt een kleine Freek Fonk die alles benoemd en best wel veel weet van dieren (Huh?)! Mari en Jipje gingen ook mee. Jip in het autostoeltje en die heeft de hele rit geslapen, ondanks de hobbelige rit. Ze heeft geen giraffe gezien….! Een hele toffe ervaring die we echt niet meer gaan vergeten!


Kijk: jip was er ook helemaal op gekleed, tot de speen aan toe!

all pictures: @enstijl
 Als we hier nog eens heen gaan, kunnen we wel een week gaan en dan nog vervelen we ons niet, denk ik!
Het verblijf is niet goedkoop, maar deze ervaring is er wel echt eentje die we allemaal niet meer gaan vergeten en het park is echt prachtig aangelegd en aangekleed. Wellicht kan je gebruik maken van de “jonge gezinnen korting”?

En ik denk zo maar dat we hier nog wel een keertje naar terug gaan, als Jipje ook de leeftijd heeft dat ze dit mee maakt. Echt een aanrader voor een weekendje weg met kleine kids!

Liefs, Sanne