Selecteer een pagina
Bo heeft nu zomer vakantie. 6 weken lang is hij thuis…. En wij zijn al op vakantie geweest…. Niet super gepland van onszelf. Maar goed: dat is een ander verhaal. Zelfs op mini vakantie zijn we al geweest! En wel in: Utrecht. Deze stad is favoriet als we met z’n tweetjes een nachtje weg gaan. En nu zijn we met kids naar Utrecht geweest. En dat is: net zo leuk! Echt goed te doen! Ik wilde langs een aantal interieur hotspots (winkels en restaurants) en ook dat is gelukt. En Bo vond het nog leuk ook. Allereerst: het hotel waar we sliepen: het Mother Goose Hotel (onderdeel van het overkoepelende Utrecht city Hotels). By far 1 van de mooiste hotels van Nederland. Elke kamer is prachtig en helemaal mijn stijl. Elke verdieping heeft z’n eigen kleur thema, wat erg leuk is! Zie een vorige blogpost voor foto’s van ook andere inspirerende kamers.
En zeker natuurlijk de white suite die wij hadden kwam qua styling heel dichtbij perfect wat mij betreft!

Er werd een campingbedje geregeld voor Jip, want die was ik in alle haast (en je moet al zoveel meenemen!) vergeten…. Bo had een hut gemaakt naast het campingbedje en wilde s’avonds eerst daar gaan slapen. Maar op een gegeven moment leek het hem toch echt gezelliger om tussen ons in te liggen. Ook helemaal prima!

Eerste interieurstop voor een grote dosis inspiratie was dus het prachtige hotel.

Daarna liepen we door naar casa. Een fijne interieurwinkel die binnenkort op veel meer plekken in Nederland te vinden zal zijn (als vervanging voor de Xenos winkels).
Na casa liepen we door Hoog Catharijne in. Dat is (gelukkig) ook niet meer wat het geweest is. Een stuk opgeknapt en er zitten echt toffe winkels en eettentjes!

Sostrene Grene heeft hier een paar weken geleden een nieuwe winkel geopend en deze zag er prachtig uit. Ik kan niet naar die winkel toegaan zonder iets te kopen. Gelukkig is alles super betaalbaar!

Na de Sostrene Grene zijn we nog even de Zara Home ingelopen. Daar is alles wat minder betaalbaar, maar wel super mooi! Dus ook zeker een bezoekje waard.

Bij de H&M in Hoog Catharijne hebben ze ook de Home afdeling! Joepie! En daar was het nog sale ook!

In Utrecht zit het vol met mooie tentjes om te lunchen en te dineren. Wij gingen lunchen bij een nieuwe tent: the Streetfood Club. Nou, als ze zoiets nou eens in Haarlem zouden hebben zeg! Wat mooi! Ik wordt altijd meteen helemaal blij als ik in zo’n mooie plek ben waar het eten ook nog eens geweldig is. Bo vond het er ook tof: “het lijkt wel een jungle!”.

We aten er een wafel met crunchy chicken en dat zou ik nu wel elke dag willen eten….

Sorry als je nu, net als ik, aan het watertanden bent trouwens….

Even een drankje aan het water is niet zomaar alleen een drankje drinken. In Utrecht is er aan de Oude Gracht zoveel te zien, dat Bo het liefst daar de hele avond had gezeten en had zitten kijken. Langs zwemmende ganzen, boten groot en klein, kano’s, suppende mensen: hij vond het allemaal even cool!

Omdat we ook al bitterballen gegeten hadden, was het een beetje zonde om nog ergens uitgebreid te gaan eten. En: de kinderen waren allebei moe. Nou, dan weet je het: dan kun je maar beter zsm richting hotel. 

Dus dat werd nog een frietje bij Mannekenpis (een begrip in Utrecht) en een tochtje terug langs de gracht. 

Of toch nog een kroket van de Croquetten boutique? Dat is iets voor de volgende keer!
Ook liepen we s’middags nog langs deze deli:
Wat grappig: en vers lekker eten om mee te nemen, maar ook de mooiste verse bloemen! Alles wat je nodig hebt toch: zo’n tentje?

Als we volgende keer weer samen naar Utrecht gaan, gaan we zeker nog langs Stan & Co, waar het ook altijd goed toeven is.


En toen we de volgende ochtend na een heerlijk ontbijt bij Daen’s even door de stad liepen en terecht op het pleintje waar ook restaurant Le Jardin zit, waanden we ons een beetje in Frankrijk en hadden we echt een mini vakantie!

all pictures: @enstijl
Nog veel te ontdekken in Utrecht. Altijd een fijne plek om naar toe te gaan. Met z’n tweetjes voor een romantisch weekendje weg, maar dus zeker ook met kinderen! In welke kleur kamer zullen we dan gaan slapen….

Liefs, Sanne