Selecteer een pagina
Ooooooooooooooh, dat verklaart een hoop! Ik voelde me toch de hele tijd zo slecht de laatste tijd? Nou…. Dat heeft een extra reden. Ik ben zwanger! Best wel pril nog allemaal, maar ik kon het toch niet laten het te delen. 
Wat een timing zeg…. Net voordat we de sleutel van ons nieuwe huis kregen en dus begonnen met verbouwen, was daar op een zondagochtend een positieve zwangerschapstest. En nog eentje. En nadat we op het station (daar gaat de drogist eerder open) nog een preciezere test gehaald hadden, nog eentje. Jeetje…. Heftig! Allebei een beetje flabbergasted gingen we de dag door. Uiteraard wel aan m’n ouders verteld en ook aan wat vrienden die we later op de dag zagen. Heel gek dat het wel echt anders voelt dan toen ik zwanger was van Bo. Veel minder life changing. Maar ook wel heel life changing natuurlijk! Nogmaals: jeetje…. 
Bijna meteen begon ook de misselijkheid. Elke dag heel misselijk en niet alleen in de ochtend. Hoezo heet het dan ochtendmisselijkheid?! Niks van waar. “Superheledagmisselijkheid” dus. En de moeheid…. Dat had ik ook bij Bo. Toen kon ik alleen wel eens een dutje doen als het te erg werd. Nu dendert er dan weer een heel deuk jongetje van 3 langs me heen die allerlei vragen stelt de hele dag en je dus echt niet ook nog eventjes een klein dutje kan doen. Dat kan ik dus wel vergeten. En we moesten, zeg maar, ook nog eens enorm verbouwen en klussen. De eerste dagen ging het wel, ik heb wel redelijk wat kunnen doen. Het houtwerk in de woonkamer geverfd. Het houtwerk op Bo’s kamer. De muur in de slaapkamer wit geverfd. Maar na een week ofzo ging het niet meer echt. Geen puf meer, helemaal niks meer. Uitgeprint van wat er allemaal in m’n lijf gebeurt momenteel en wat er daarvoor allemaal aan stress aan vooraf ging. Of we wel of niet een hypotheek kregen was zo ontzettend stressvol.. Dat kreeg ik toch nog even terug op m’n bord. En zeker met dit nieuws erbij, was het een beetje teveel om op te noemen. 

Nou, nu weten jullie het ook in ieder geval. Ik kan in ieder geval  terecht bij een hele fijne verloskundigen praktijk in Haarlem: Praktijk Onder de Linde, waar ze veel extra aandacht besteden aan de zwangeren. Daarom heb ik vorige week, bij zeven weken al, een eerste echo gehad. Heel bijzonder en ook heel fijn. Dan weer je weer eventjes waarom je je zo rot voelt de hele tijd en is het meteen een stuk meer waard.

Ik houd jullie op de hoogte van al mijn bevindingen. Spannend hoor! Fijne avond! 

Liefs, Sanne