Selecteer een pagina
En toen was het tijd voor vakantie, deel 2!
Het tweede gedeelte van de vakantie hebben we doorgebracht in een ons welbekende Tendi safaritent.
Zo heerlijk: een totaal ingerichte tent, met alles erop en eraan. Een keuken, een douche en een toilet, bedden en een apart kindergedeelte in de tent. 
Alle tenten hebben een veranda waar je lekker kan zitten eten.
We hebben al eens eerder in een Tendi tent geslapen, in Italië en in Frankrijk. Maar dit keer zochten we het iets dichterbij huis. Een vakantie in Duitsland zou het worden. Op twee uurtjes rijden van huis, ligt camping Borken am See. En daar staan dus een aantal Tendi safaritenten.

De camping is heel kindvriendelijk. Je hebt er een meer, kan er fietsen huren, er komt volgend jaar een zwembad en nu waren er springkussens (ja, echt meerdere) en een animatie team (die leuke dingen doen!) en een speeltuin. Een waar speelparadijs dus. De camping kan wat idyllischer, dat moet ik wel zeggen, maar de plek waar de tenten staan is fijn en ze zijn gelegen op een lekker grasveld. En het eeuwenoude cliché geldt ook hier weer: als de kids het naar hun zin hebben, hebben de ouders het ook al snel naar hun zin. Dus dat was het geval!


Bo spendeerde de hele middag met het animatie team (ook al spraken de leidster en leiders daarvan Duits) en had snel wat Nederlandse vriendjes gemaakt. Hij is zelfs even naar de kinderdisco geweest (vond ik wel stoer van….).


Jip en Bo konden lekker kliederen en spelen in het meertje. En ik heb zowaar een duik genomen. Goed te doen!

De eerste dag hebben we een fiets gehuurd, met een karretje erachter voor jip, waarmee we rond het meer zijn gaan fietsen. Toen ontdekten we het Boat House. Een leuke stek voor lunch of een (vroeg) diner. Hier kan je waterfietsen huren en kijken naar de bootjes op het water.


Al met al zeker een aanrader. Want: dichtbij en de kinderen vinden het super leuk. De omgeving is mooi en je kan er lekker rond fietsen en in het meer zwemmen. Altijd iets te doen dus!

En de Tendi tenten blijven fijn. Een goed bed is tijdens kamperen wel echt een vereiste voor mij eigenlijk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over een eigen toilet…. Heel belangrijk! Dus Tendi: zeker tot een volgende keer weer!

Liefs, Sanne