Selecteer een pagina

En ja hoor, daar is ie dan: de lang verwachte blogpost over ons nieuwe project. Ons nieuwe huis! De financiering is rond, dus het is officieel van ons. En volgende week krijgen we de sleutel! (Als alles op tijd binnen is bij iedereen….)

Het huis heeft niet op funda gestaan. Ik kreeg veel vragen van jullie over waar op funda het huis gevonden kon worden. Maar we hebben het niet via funda gevonden. Hoe dan wel? Dat is een apart verhaal. Mari’s oom (die hij al 16 of iets dergelijks niet gezien had….) woonde zo’n dertig jaar in dit huis en had hier zijn atelier. Wij zijn er heel vaak langs gereden, omdat we vaak daar in de buurt gaan wandelen. Al een jaar of tien rijden we er dus regelmatig langs en kijken we elkaar aan en zeggen we: “Ja, daar woont die oom….” en “oh, als dat ooit te koop komt te staan”.

Dus toen die oom ging verhuizen gingen wij eens peilen hoe het zou gaan met het huis. Lang verhaal kort: de oom besloot dat we mochten gaan kijken voor er een makelaar langs zou komen om het op de markt te brengen.

Wij kijken…. Blijkt oude bende, maar wel echt droomhuis material. 

Zo geschiedde…. Zo hadden wij opeens een nieuw huis gekocht. Bedenktijd van drie dagen voorbij. Echt gekocht…. Onder voorbehoud van financiering. Dat wel. Dus dat betekent: zes weken stress. Heel veel informatie aanleveren, bellen, wachten, mailen. Toch de lease auto last minute moeten inleveren. Denken dat het toch niet gaat lukken, maar dan lukt het toch weer wel. Al met al: ik ben tien jaar ouder in een paar weken. Maar hee: het is toch weer gelukt!

Dan kan ik jullie dus vertellen waar wij gaan wonen. Wij gaan verhuizen (eerst vet verbouwen) naar een oude school in Vogelenzang. Dus Haarlem uit…. De stad uit…. Dat wordt best even anders denk ik. Ik heb er wel heel veel zin in. Meer rust en ruimte om ons heen. Dat is wat we wilden.

all pictures: @enstijl

Bij deze wat foto’s van toen het nog vol stond met spullen van de oom. Die kunstschilder is en hier zijn atelier had. Dat zie je wel terug, of niet?

Het is niet vrijstaand. Maar aan de ene kant zit de garage van de buren. En aan de andere kant zit een grote brede gang tussen ons huis en de buren. Het voelt zo toch redelijk vrijstaand.

Nu is het als het goed is leeg. En als we woensdag de sleutel krijgen…. Zien we hopelijk het pand eindelijk zonder alle spullen erin en kunnen we echt gaan kijken of al onze plannetjes zouden kunnen gaan werken….

Ik houd jullie op de hoogte!


Liefs, Sanne