Selecteer een pagina

Yes, eindelijk mag ik het met jullie delen: de hypotheek is rond. We gaan straks onze handtekening zetten onder offerte en over vijf weken krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. Onze toffe urban stads loft, midden in het centrum van Haarlem. Iets totaal anders dus, dan waar we nu wonen. Nu wonen we “buiten”, in het mooie, rustige Vogelenzang, met uitzicht op het weiland en midden in de natuur. Straks wonen we midden in de stad, zonder tuin, in een super tof oud pand (een oude drukkerij) met een industriële stijl. Te gek! We hebben er allemaal zo’n zin in.

Niet iedereen snapt deze keuze. En dan druk ik het nog zachtjes uit. Vooral onze ouders waren het er niet echt mee eens. Maar het is echt een pand voor ons. Het voelt echt als een huis voor ons. Bo voelde zich er meteen vanaf moment 1 helemaal thuis en het heeft echt zo z’n voordelen. Wij hebben er dus, nogmaals, heel veel zin in! In dit nieuwe avontuur midden in de stad.

Ik zal vast wat foto’s van funda hier delen. De mensen die er nu wonen hebben het al heel erg tof ingericht. Maar ik ben ook onwijs benieuwd hoe het er straks allemaal uit ziet met onze spullen en de Marrakech/Ibiza touch die je daar natuurlijk weer gaat terugzien.

all pictures: Robert Dodd

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Robert Dodd voor Mooijekind Vleut Haarlem.

Ik ga aan de slag met warme tinten, kalkverf, rieten lampen, veel planten, een tuinkamer en we gaan een bad plaatsen. Want dat was wel een voorwaarde: dat er een bad zou gaan komen weer. Dus: we gaan inderdaad wel weer wat verbouwen, maar niet veel, want daar hebben we echt geen zin in. En het is bizar dat er een huis voorbij kwam wat al zo goed naar onze smaak was en waar we dus eigenlijk relatief weinig aan hoeven te doen!

Blijven jullie de metamorfose weer volgen?

Liefs, Sanne