Selecteer een pagina

Ja, je hebt het echt goed gelezen. We gaan weer verhuizen. Weer…. WEER! Weer verhuizen. Ik weet ook niet zo goed hoe we dit volhouden. Maar het is toch echt waar.

Vogelenzang en vooral dit waanzinnig toffe pand is helemaal geweldig…. Dus daar ligt het niet aan. Maar onze wensen zijn toch wat veranderd en er kwam een onwijs tof pand voorbij en dat hebben we gekocht!

Daar deel ik later meer over.
Nu eerst even het volgende:

Ons huis in Vogelenzang staat dus bij deze: TE KOOP. Eerst ga ik weer zonder funda en makelaar jullie de kans geven om te komen bezichtigen. Jullie, mijn volgers. Of via via. Dat vond ik de vorige keer goed werken en ik vond het leuk om te doen. En wie kan er nou beter je rondleiden in zijn/haar huis dan de eigenaresse, toch? đŸ˜‰

Dus voor alle Haarlemmers, Amsterdammers of overal vandaan natuurlijk die “buiten” willen wonen: opgelet!

Dus, bij deze even alle info voor jullie op een rijtje:

Adres: Vogelenzangseweg 63A, Vogelenzang

Het huis is 335 vierkante meter groot. Een groot en ruim en bijzonder pand dus. Met enorm veel mogelijkheden (zoals een atelier aan huis, praktijk aan huis, B&B). “Buiten” wonen en toch dichtbij de stad. En het strand natuurlijk đŸ™‚

woonoppervlak: 335 vierkante meter

grond: 829 vierkante meter

bouwjaar: 1795

vraagprijs: 1.325.000 euro k.k

  • Momenteel drie ruime slaapkamers (waarvan 1 hele grote slaapkamer met badkamer ensuite met inloopdouche en ligbad op de begane grond en twee slaapkamers op de eerste verdieping met een eigen badkamer (ook op de eerste verdieping)).
  • Een gastenverblijf met slaapkamer en badkamer ensuite met inloopdouche en ligbad.
  • Er zijn mogelijkheden genoeg in dit pand om nog een extra (of twee) slaapkamers te creĂ«ren.
  • Nieuwe keuken, met allemaal nieuw apparatuur.
  • Nieuwe badkamers met nieuw sanitair en leidingwerk.
  • Grootse tuin waar altijd een plek met zon te vinden is, maar ook een soort van je eigen bos met veel bomen en groen.
  • Grote boomhut in de tuin, ideaal voor kinderen.
  • Nieuwe houtkachel.
  • Parkeren kan voor het huis op eigen grond (plek voor ongeveer drie auto’s). Elektrische laadpaal is aanwezig.

De rijke historie van het pand zie je nog steeds goed terug. Dit was een van de oudste basisscholen van Nederland. De baron van het grote huis aan de overkant van het weiland heeft dit huis laten bouwen, zodat zijn kinderen naar school konden. daarna is het een dorpsschool gebleven. Nadat het een school was heeft er een kunstenaar gewoond, die zijn atelier hier had en ook zijn expositie ruimte. En wij hebben het gekocht in 2020 en verbouwd tot 2021 en we wonen hier natuurlijk nog niet lang. Dus: nieuwe keuken, drie nieuwe badkamers met nieuw leidingwerk en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wij hebben het pand rigoureus verbouwd. Met als belangrijkste verbetering: een compleet nieuw dak met isolatie, al het elektra werk is vernieuwd, de vloer is geĂ¯soleerd en de wanden van de voorgevel en zijgevel zijn geĂ¯soleerd.

Begane grond….
Eerste verdieping….

We hebben zelf even plattegrondjes gemaakt. Niet super professioneel, maar zo heb je een beetje een beeld van hoe het pand in elkaar zit. Er kunnen uiteraard geen rechten worden ontleend aan deze plattegronden.

In Vogelenzang zit een supermarktje, een fietsenwinkel en een kapper. Maar ook is er een zorgboerderij (schuin tegenover ons huis) waar ezeltjes, schapen, geiten en alpaca’s rondlopen en je lekker trampoline kan springen. Buitenplaats de Plantage en Brasserie Vogelsangh zitten op loopafstand en ook zit je heel dichtbij Boshut ’t Panneland (heerlijke pannenkoeken en wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen). Bennebroek (met een AH en nog een buurtsuper, een bakker, traiteur, wijnhandel) zit ook om de hoek. Je kan hier overal heerlijk wandelen, in de duinen, Leyduin, het kerkpad. Het strand is dichtbij en zo ook Haarlem. Binnen een half uur sta je op de Grote Markt met de fiets (ongeveer 8km verderop).

Ook is Leiden goed te doen qua afstand en zo ook Noordwijk aan Zee. Je zit ook midden tussen de bloembollenvelden.

Heel centraal dus eigenlijk!

Dit is het mooiste stukje Nederland. We gingen hier al naar toe voor we hier woonden en het blijft prachtig en het verveelt nooit. De Vogelenzangseweg is een prachtige weg en een prachtig stukje rijden van en en naar huis.

Voor alle foto’s verwijs ik je graag naar deze blogpost.https://enstijl.com/binnenkijken-bij-enstijl-in-de-oude-school/

Bij serieuze interesse kan je je aanmelden voor de open dag, via: info@enstijl.com

De open dagen zijn op: zaterdag 27 november, zondag 28 november en maandag 29 november 2021.

Dan kunnen we een tijdsblok inplannen en laat ik je dit waanzinnig mooie en zeer bijzondere pand zien.

Liefs, Sanne