Selecteer een pagina
Groot nieuws: alsof we het al niet druk genoeg hebben, hebben we ook een ander huis gekocht! Het koopcontract is getekend en nu maar hopen dat alles voorspoedig verloopt en we de financiering rond krijgen. Dat proces loopt nu. Maar wat natuurlijk dan ook moet gebeuren: ons huidige huis moet verkocht worden. We hebben er heel veel tijd en liefde in gestoken en daarom geeft het ook wel een dubbel gevoel. We wonen hier natuurlijk nog niet lang en het is een heerlijke plek. Het nieuwe huis heeft echter ons hart gestolen, dus we kunnen er niet meer omheen. We gaan verhuizen….

Heel veel mensen zijn op zoek naar een fijne woning in Haarlem. Daarom wil ik bij deze ons huis als eerste te koop aanbieden via deze weg. Wellicht is het net hetgeen wat jullie of vrienden van je zoeken!

Even alle feiten op een rijtje:

Grootte: 104 vierkante meter (volgens de NEN)
Tuin: ja, met zon!
Waar: Leidsebuurt Haarlem
Aantal slaapkamers: 4


In de Leidsebuurt in Haarlem staat onze fijne, lichte eengezinswoning. Deze ruime en lichte woning heeft 3 woonlagen.
Het gaat om een tussenwoning met aanbouw en opbouw. 

We wonen er zelf pas sinds 1 april 2017 en hebben een hoop verbouwd en vernieuwd. In het hele huis liggen nieuwe vloeren. 


Bij binnenkomst in de hal vind je het toilet. Deze is zeer ruim te noemen en hebben we net helemaal opgeknapt.


De keuken is ook helemaal nieuw en je hebt veel werkruimte. De keuken heeft allemaal nieuwe apparatuur (inductiekookplaat, vaatwasser, oven).

Mari heeft zelf een bijpassende, handige kast gemaakt, waar ruimte is voor de magnetron en het koffiezetapparaat. Zo wordt de ruimte onder de trap optimaal benut.

Op de muur zit beige betonlookverf van L’authentique.

De sfeervolle eethoek heeft een op maat gemaakte koof waar je mooie dingen op kan tentoonstellen.

De moderne deur vervingen we voor deze mooie, oude paneeldeur voor extra sfeer.
In de woonkamer hangt op maat gemaakt, hoogwaardige raambekleding met het effect van shutters.

Het zitgedeelte (mijn favoriete plek in huis) is zo licht en fijn omdat het grenst aan de openslaande deuren (die de hele zomer open staan).

Vanuit de ruime woonkamer (van maar liefst 11,5 meter lang) heb je dus toegang tot de patiotuin. Een hele fijne plek om te zitten. In de zomer is het een fijne zonnige tuin waar je een beetje een “buitenland” gevoel krijgt (ook vanwege de mooie druiventak die er groeit). 

 Op de eerste verdieping bevinden zich de master bedroom (een hele lichte, fijne slaapkamer), de prachtige nieuwe badkamer en een extra kamer (slaapkamer of kastenkamer, waar ook de wasmachine staat en de ketel hangt).
 Op de eerste verdieping aan de achterkant van het huis zou ook nog eventueel een dakterras (van ong. 12 vierkante meter) gemaakt kunnen worden op de aanbouw van het huis.

De PAXkasten van Ikea in de extra kamer blijven staan!

De badkamer (waar ook weer maatwerk raambekleding van hoge kwaliteit hangt) is helemaal vernieuwd en afgewerkt met prachtig betoncire, wat de badkamer een echt wellness effect geeft. Het sanitair is allemaal nieuw.

Op de tweede verdieping (de opbouw) bevinden zich twee ruime kinderkamers:
een grijze ruimte kamer en de roze babykamer (dus voor ieder wat wils).

Dat was de binnenkant. Bij deze de buitenkant nog even. Het schilderwerk (antracietkleurige) is onlangs nog gedaan.

De indeling van de woonkamer na de verbouwing is als volgt:

all pictures: @enstijl
Dit was de plattegrond voor de verbouwing.
Er zijn veel opstellingen mogelijk in de woonkamer, dus daar kan je zelf een beetje mee spelen. Zie deze blogposts voor andere indelingen. Achter de koof in de eethoek bevinden zich nog de leidingen van waar de keuken eerst zat. Je zou dus makkelijk de keuken terug kunnen plaatsen (indien gewenst).

Hier kun je prachtige foto’s van interiorjunkie bekijken en ook een huizentour (op beeld krijg je toch even een beter idee van hoe het huis is ingedeeld). Dit was echter wel voordat we verbouwd hebben en de woonkamer enorm vergroot is.

Ook kun je eventjes dit filmpje van Huizenjacht terugkijken (vanaf 07.40 minuten). Dit was ook voor de verbouwing!
De foto’s die hierboven staan zijn allemaal na de verbouwing gemaakt.

Al met al een ruim gezinshuis met vier slaapkamers in het leukste straatje van de Leidsebuurt. Een hele fijne buurt, met het mooie, groene Leidseplein waar kinderen lekker kunnen spelen en fietsen, dichtbij het historische centrum van Haarlem en ook dichtbij het strand en zee en duinen.

Mocht je interesse hebben, stuur me dan even een mailtje: enstijlemail@gmail.com

Liefs, Sanne