Selecteer een pagina

We zijn dus drie nachtjes op Ibiza geweest met vrienden en het was echt super! We verbleven in deze prachtige villa: casa pura vida ibiza. Daar zou ik dus wel willen wonen, dat begrijp je. De uitgebreide blogpost daarover volgt zsm. Deze uitvalsbasis was natuurlijk te mooi, dus we hebben ook veel tijd hier gespendeerd.

Kort maar krachtig dus. Maar we hebben ook best veel gedaan in die drie/vier dagen. Overal zijn we heen gereden met een landrover defender. Die hadden we gehuurd bij Ducks united Ibiza. Zeker een aanrader om met deze toffe wagen het eiland over te cruisen.

Wij waren al een keer eerder (begin januari met de kids) op Ibiza geweest. Onze vrienden nog niet. Dus we gingen het eiland laten zien. In april is er al een stuk meer open dan in januari! Dat is leuk om te zien. Nog niet alles is open, dat is vaak vanaf eind april het geval.

Maar genoeg te doen hoor, in april. De eerste avond hebben we lekker in de villa gegeten. De full fridge service easy Ibiza is top! En handig en zeker aan te raden. We hebben gegeten, gezwommen, gedronken en gepraat. En het best laat gemaakt….

De volgende dag was het eerste Paasdag en hebben we ontbeten van de boodschappen in het huis. Een anti kater ontbijt was nodig. Eitjes gebakken, op speltbrood, yoghurt met granola. Nou, wat wil je nog meer?

Ik had van tevoren lunch gereserveerd bij La Escollera. Hier waren we de vorige keer even wat wezen drinken met kids. Het is echt een beetje een protserige tent hoor, vind ik. Maar kijken en bekeken worden. Maar dat interesseert me niet zoveel. De locatie is wel top ook namelijk. Je ziet aan de zee, met mooi uitzicht en het eten ruikt lig al heerlijk als je aankomt. Hier hebben we heel fijn geluncht.

S’avonds wilden we we dineren bij Can Domo Ibiza. Dit had ik voorbij zien komen op instagram en had ik ook van tevoren al gereserveerd. Maar we hadden s’middags al lekker wat gegeten dus en s’avonds waren we allemaal best wel moe van avond nummer 1 en hebben we de avond in de villa voortgezet met wijn, hapjes, zelfgemaakte kip van de BBQ en dat mooie uitzicht.

De volgende dag was het alweer maandag, tweede Paasdag dus. In de ochtend zijn ik en mijn twee vriendinnen even wezen kijken bij de Magical Horses Ibiza. Prachtige locatie, met mooie paarden. Je kan hier fotoshoots doen en er is van alles mogelijk! Dus dit is ook zeker een aanrader (ook dus als je met kids bent!). De fotografe heeft mooie foto’s van ons gemaakt. Die zal ik binnenkort vast nog wel met jullie delen.

De mannen gingen mountainbiken. Deze tour met een local gids erbij was echt tof om te doen, zeiden ze. Dus zeker een aanrader om dat via Ibiza Bike Tours te boeken als je iets actiefs wil doen (ze hebben ook elektrische mountainbikes, maar dan alsnog is het best pittig).

De lunch stond gepland bij Cala Jondal. Ook dit had ik op instagram voorbij zien komen en hier wilde ik heel graag eten. Maar we konden daar blijkbaar met maximaal 6 personen eten. 1 extra was absoluut onmogelijk…… Dus dat heb ik dan maar afgezegd, want we waren dus wel met z’n zevenen. Jammer, maar hoorde dat het ook wel echt heel duur is en de mensen niet eens altijd even vriendelijk…. Dus hebben we geluncht bij Can Jaume (dat is in Cala Vadella, een onwijs fijne baai). Echt een leuke plek aan het strand!

Cala Vadella

S’avonds hebben we gegeten bij Cas Costas. Prima tent, niet super geweldig. Maar wel gezellig even gezeten!

En toen was het alweer dinsdag. We moesten om 10.00 uur de villa uit zijn en zijn toen naar een mooi strandje gereden…. Bij Cala Escondida hebben we koffie gedronken.

Heel leuk strandtentje. De tostada’s zagen er heerlijk uit ook.

En deze baai is toch niet normaal mooi?!

Daarnaast is het naakt strand, dus schrik niet 😉 En je hebt daar ook nog Sunset ashram. Dat zag er ook tof uit. Voor de volgende keer 😉

Geluncht hebben we bij Numero74 atelier ibiza. Deze plek was voor ons zeker al bekend, maar het blijft een heerlijke plek. En het eten is echt heel lekker.

Ze hebben nu ook een “La Maison numero74”. Dat zit twee minuutjes lopen vanaf atelier ibiza. Dus ook in Santa Gertrudis. Mooie interieur winkel.

Daar tegen over zit nog een mooie winkel, een conceptstore, waar ik de naam helaas van ben vergeten. Maar heel Santa Gertrudis is echt een leuk dorpje, dus heel fijn om even door heen te wandelen.

pictures: @enstijl

Onze terugvlucht ging al om 16.30 uur. Dus om 14.50 uur waren we ongeveer weer op het vliegveld. Toen zat het er alweer op. Het was kort, maar krachtig. En omdat je even zonder kids bent en we zoveel leuke plekken hebben gezien, voelde het als langer. Uitgerust waren we zeker niet…. Maar wel weer vol hernieuwde energie.

Liefs, Sanne