Selecteer een pagina

Ja mensen, het is zo ver, eindelijk: de hypotheek is rond voor het nieuwe huis. Dat betekent dat we daar dus echt gaan wonen! Wel pas vanaf oktober, want doordat onze financiering lang duurde, werd de datum van de sleutel overdracht ook weer uitgesteld 🙁

Balen echt, want ik heb er gewoon zin in en dat betekent ook: minder tijd om te verbouwen voor we gaan verhuizen…. Dus het moet nog blijken in de praktijk hoe dat gaat verlopen allemaal…. Het was zo’n stress. Als zelfstandig ondernemer moet je zoveel aanleveren, wachten, weer aanleveren, mailen, met je boekhouder van alles uitzoeken en dat dan weer opsturen. Het zijn zaken waar ik niet genoeg van af weet. En ik kan niet in die systemen. Kortom: ik moet het uit handen geven en heb er geen grip en invloed op. Heel vervelend…. Dus het enige wat we konden doen is alles goed aanleveren, er achter aan bellen en afwachten….

De eerste foto’s van ons nieuwe huis….

Daar zijn ze dan!

Dit zijn screenshots van funda. Dus hoe het er nu uit ziet. Ja, ik moest er ook echt wel even doorheen proberen te kijken. Er woont een ouder echtpaar nu en mijn stijl is toch wel echt anders.

Er moet voor ons heel wat gaan veranderen in huis. Maar dit huis is loopafstand van school, van opa en oma, van het buurtje waar we zelf allebei zijn opgegroeid en waar Bo en Jip hun vriendjes en vriendinnetjes hebben…. Dus dat gaat zo veel brengen, denken we. Ook gaan we nu dus wat kleiner en goedkoper wonen. En daarmee hopen we ooit onze Spanje droom te kunnen verwezenlijken!

We gaan hier weer echt iets moois van maken. En ik heb al enorm veel plannen, goeie plannen, al zeg ik het zelf, om dit om te toveren in een heel warm, cozy, familiehuis voor ons.

Dan de nieuwe plannen!

Als eerste ging ik langs bij The Farm (in Hilversum). Hier vind je onwijs inspiratie en daar kan je als architect of stylist dus echt je ogen de kost doen. Ze hebben nu ook een verf lijn! En die kan je als particulier dus ook inslaan. En echt: het zijn 91 zulke mooie bijzondere kleuren. Dit in verschillende afwerkingen heeft mij er toe laten besluiten met ze in zee te gaan en de kleuren voor het nieuwe huis hier uit te zoeken. Zij gingen voor mij aan de slag met een kleurenplan. Ik had doorgegeven wat ik wilde qua sfeer en gevoel en zij kwamen hiermee:

Super mooie kleuren! We hebben ze samen nog een beetje aangepast her en der en het gaat zo mooi worden, denk ik!

Daar kom ik zeker nog meer uitgebreid op terug!

Zelf zit ik de hele dag (ok, echt heel overdreven) op Pinterest. Allerlei ideetjes te maken, en plannen te verzinnen en beelden te verzamelen. Je volgt mij trouwens op Pinterest via deze link.

Ook ben ik al bezig met een paar mensen om mijn ideetjes uit te werken in tekeningen. Ik kan wel schetsjes maken. Maar die zijn niet echt bepaald professioneel te noemen. Ik heb alles in m’n hoofd en weet precies hoe alles moet worden. Maar het visueel maken zodat ook anderen het kunnen zien, daar heb ik dus wat moeite mee 😉 Daar is dus hulp hard nodig.

Zo heeft Myrthe van: Myrtsdesign (op instagram) mij geholpen met het uittekenen van de ruimte.

En heeft BijLiz (op instagram) ook prachtige tekeningen in 3D voor mij gemaakt.

Daar heeft PlannenmetSanne (op instagram) dan weer geweldige renders van gemaakt. Hoe tof dat het dan zo visueel wordt?!

Zo heb ik nog veel meer een beeld van hoe het ongeveer gaat worden! Erg fijn!

Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? De reizen die we maakten, vooral naar Marokko. Pinterest, instagram, magazines. Overal vandaan. Ook uit onze vorige huizen (genoeg foto’s waar ik uit kan putten….:)). We gaan voor het nieuwe huis voor iets meer rustige, neutrale tinten en kleuren. Meer rust. Ik heb daar zin in, merk ik.

Ik zit dus vol met ideetjes. En ik ga het hele stukje ook weer vloggen/vast leggen ook voor LekkerWONEN, dus dat is echt leuk denk ik.

Dan kunnen jullie via die manier een beetje op de hoogte blijven….

Wat denken jullie ervan?

Goede plannetjes toch?

Liefs, Sanne