Selecteer een pagina
Ik zit de laatste tijd, en dan heb ik het eigenlijk al over een hele lange tijd (jaren en jaren)…. niet goed in mijn vel. 
Deze zomer merkte ik het natuurlijk weer extra erg. Ik vind het vreselijk om in zomerse kleding rond te lopen, waarin je alles ziet en vooral alles zo merkt (schurende benen en domme dikke armen in een hemdje. Om over mijn dikke buik die nergens in past nog maar te zwijgen).
IK voel me er erg rot over. Ik hoef echt niet onwijs dun te zijn, dat heb ik allang uit mijn hoofd gezet en met een achtergrond met boulimia en anorexia is dat streven ook niet de meest handige en gezonde. Maar ik zou me graag wat vrijer in mijn lijf willen voelen. Me gewoon kunnen bewegen, zonder er bij elke stap over na te denken hoe dat er dan uit zou zien. En gewoon willen zwemmen als ik wil zwemmen. En ik wil ook vooral dat ik leuke dingen kan doen, zonder dat het een probleem wordt, met mijn kinderen. Dus gewoon dat water in plonsen als het warm is. Ik doe dat nu ook wel, want ik wil niet dat ze merken dat ik me zo voel. Maar ik zou me er graag wat fijner bij willen voelen.

Ik zag New Fysic voorbij komen en vooral het feit dat ze werken met goeie supplementen spreekt mij erg aan. Door de fibromyalgie kan ik nou eenmaal niet keihard gaan sporten. Dat lukt simpelweg niet en houd ik niet vol. Daarnaast is het gewoon echt lastig om na een onwijs lange dag met werk en drukke kinderen nog zin te maken en puf te hebben om jezelf naar de sportschool te slepen, laat staan daar dan ook daadwerkelijk nog iets te doen. 
Dus mijn voornemen voor de komende drie maanden is: mij houden aan de week planningen van New Fysic, de New Fysic supplementen nemen en zo vaak mogelijk de Dolly bakfiets (ook al is ie elektrisch) te pakken. Ook ga ik 1 keer in de week een lesje volgen in de sportschool. Hopelijk kan ik dit volhouden.

Mijn relatie met eten is een lastige namelijk. Zoals ik hierboven al snel even noemde, heb ik een verleden met anorexia en boulimia. Toen ik 15 was heb ik hier vooral erg mee gestruggelt. Toen ik op een gegeven moment nog 43 kilo woog en de therapeut zei dat ik onder de 44 kilo opgenomen moest worden, ging er een belletje rinkelen bij mij. Toen mijn moeder toen ook nog eens enorm schrok toen ze mij in bikini in de Hunkemoller zag (ik weet het nog precies), ging de knop om. Ik ben toen weer gaan eten, maar het is eigenlijk toen de andere kant op geslagen. En dat is eigenlijk nooit echt meer gestopt. Ik eet nu gewoon waar ik zin in heb en eet ook als ik moe ben, boos of down ben, maar ook als ik blij ben. Dus eigenlijk gewoon: vaak en bijna altijd.

Eten is een lastige verslaving. Het is overal om je heen en je MOET eten om te overleven. De hoeveelheid en hetgeen wat je eet, dat is meteen om die reden ook extra lastig om goed in kaart te brengen en je daar dan aan te houden.

Hopelijk gaat New Fysic mij een beetje helpen. De methode spreekt mij in ieder geval zeker aan.
Het is toch een kwestie van mijn mindset aanpassen. Dat zal niet makkelijk zijn. Maar goed: ik kan het proberen! Hier krijg ik online coaching bij. Je kan er ook voor kiezen om offline op locatie een coach te bezoeken, maar online past beter bij mij.

Ik kan haar steeds vragen stellen als ik ergens mee zit.

Ook wordt er online en in de app mijn vooruitgang bij gehouden….

Daarnaast vind ik wel dat het leven een beetje leuk moet blijven, dus op vakantie of een avondje uit zal ik zeker een wijntje blijven drinken en in een restaurant bestel ik wel gewoon de biefstuk als ik daar zin in heb. Maar wel wat minder.

Ik ben begonnen. 

Eerst heb ik een weegschaal gekocht. Voor het eerst ooit. Toen ik nog bij m’n ouders woonde, woog ik mezelf daar regelmatig. Maar dat werd ook snel een beetje obsessief, dus heb ik er daarna bewust nooit meer eentje gekocht. Nu dus wel, eentje via bol.com, voor 15 euro. Hoeft dus niet heel duur te zijn. Wat een grote schrik was dat zeg. De eerste keer op de weegschaal. Wat een onwijs groot getal. Echt enorm van geschrokken…. 
En dat is echt heel wat meer dan de laatste keer dat ik me heb gewogen.

Begonnen met een “Appeldag”. Opzich vind ik appels lekker, maar om nou een hele dag alleen maar appels te eten? Nou, dat lijkt me dus niks. Maar ik heb het gedaan en wat denk je? Ik heb het volgehouden. Tot 16.00 uur heb ik niks anders gegeten dan appels. En uiteraard nam ik de supplementen.
Drie keer per dag moet ik (nu de eerste vier dagen) het purify drankje nemen, 15 ml. Dit ontgift je lichaam. Niet heel lekker, maar gewoon even doorzetten.

Ontbijt: een groene appel. 

Tussendoor: de helft van een groene appel, de andere helft had Jip ingepikt.


Lunch: twee groene appels, in stukjes gesneden (ik kwam er uiteraard vandaag achter dat we geen rasp in huis hebben….) en met kaneel, warm gemaakt in de magnetron.

Tussendoor: 1 appel.

om 16.00: een halve wortel. Eigenlijk las ik iets te laat, dat wortels een “don’t” zijn, sorry!

Diner: twee wraps met knoflook en kruiden, belegd met houmous, komkommer en een reepje gegrilde kipfilet (met een mini beetje olijfolie).


Appeldag: geslaagd! Nu de rest van de drie maanden nog….

Wel dacht ik vandaag veel aan een koud blikje cola en een visje halen aan het strand.

Morgen ontbijt ik met twee crackers met een licht beleg, als tussendoortje kan ik wat fruit nemen. Mijn lunch bestaat weer uit crackers, 3 of 4 stuks met licht beleg en tussendoor mag ik rauwkost nemen. Als diner zijn het lichte dingen, dus misschien weer iets met kip? Ik kan een van de lekkere recepten van New Fysic uitproberen! Ga ik misschien ook nog eens wat vaker echt koken!


We gaan het zien! Ik houd jullie op de hoogte van de vorderingen.

Liefs, Sanne