Selecteer een pagina

Nou, mijn motivatie is eventjes ver te zoeken. Ik kom nu juist weer een beetje aan, terwijl ik het wel elke dag enorm lastig vindt en me wel (zo goed als mogelijk) me aan het voedingsplan houd. Erg frustrerend. Ik ben nu in totaal 8 kilo kwijt. Dat was op het best gewogen moment. Nu ben ik, na het weekend weer wat aangekomen. Dat is natuurlijk al heel goed en ik wil graag trots op mezelf zijn. Maar het had meer gekund en ik ben zo bang dat ik het weer laat verslappen. Door de etentjes, de wijntjes en de vakantie over een week….

Ik zou er toch nog graag een aantal extra kwijt willen. In ieder geval vijf! 

En hoe kan dat, als ik nu juist weer een beetje aan kom?! Ik ben vandaag voor het eerst bij de sportschool geweest en die vertelde me dat ik heel goed bezig was, maar eigenlijk nog wel veel meer kilo’s zou moeten verliezen, wil ik een “gezond” vet percentage hebben….

Ik moet proberen me niet zo blind te staren op wat de weegschaal zegt. En me niet elke dag te wegen. Ik had me nog zo voorgenomen me maar 1 keer per week te wegen en nu ik het vaker doe, lijkt het juist weer minder goed te gaan. Dus de focus moet echt minder op het eten. Dan heb ik ook minder kans op eetbuien. Eergisteren had ik een soort vreetbui. En wel redelijk bescheiden eetbui. Drie plakjes leverworst, een half plakje kaas en heel veel cherry tomaatjes. Oh ja: 1 mini stukje chocolade met nootjes. Dat was het! Dus eigenlijk helemaal geen groot probleem. Maar het voelde rot, omdat ik me niet kon inhouden. Ik ben nu al een paar dagen niet fit en dat werkt echt niet mee. De hele dag binnen, met regen en met twee kinderen, dat maakt het extra lastig om niet de hele tijd aan lekker eten te denken.

Ik probeer echt de gezondere keuzes te maken. Vooral als we ergens wat gaan eten. Zo was ik vorige week in de Loods5 met mijn moeder en Jip. Zij eten dan taart, ik eet huisgemaakte granola en magere kwark. Verschil moet er wezen….

Ook heb ik dus weinig beweging zo, helaas.
Ik hoop dat het snel wat beter weer is buiten, dan kan ik in ieder geval elke dag weer een stukje fietsen.
Vandaag had ik dus een intake bij de sportschool, bij Delphis.
Ik ben onwijs benieuwd wat dat “bewegen” gaat doen….

Dit weekend stond er weer een avondje uiteten en drinken op de planning. Maar ik heb er wel van genoten. En ook aankomende vrijdag gaan we uiteten. Maandag begint onze vakantie. Een week in Marrakech. Dan wil en kan ik er ook niet echt helemaal op letten. Ik ga geen crackers meenemen in het vliegtuig.

Dus dat worden Marokkaanse pannenkoeken en een eitje als ontbijt. Ik ga wel echt opletten hoor! Maar ik wil ook wel echt gaan genieten van het lekkere eten daar.

Dus: een beetje proberen de balans te zoeken. En ik denk ook wel dat het hele New Fysic idee daar om draait. Een balans vinden in gezond eten en ook genieten. Dus: morgen weer een dag en dan hopelijk weer een kans om gezonde keuzes te maken.

Liefs, Sanne