Selecteer een pagina
Jeetje: nesteldrang. Het is dus echt wel degelijk een ding. Ik kan me herinneren dat ik daar bij Bo minder last van had…. Maar dat is natuurlijk ook alweer vier jaar geleden, dus helemaal precies weet ik het ook niet meer. Het kamertje voor de baby is klaar. Zelfs de gordijnen zijn nu eindelijk opgehangen, gelukkig. En ook onze slaapkamer en de rest van het huis wordt steeds meer baby klaar. 

De kraamzorg had ik al een tijd terug geregeld en we moeten hen gewoon bellen (niet vergeten!) als de bevalling begonnen is. 
Ook blijf ik maar kleertjes kopen…. Alles is ook zo leuk en handig (dat hou ik mezelf voor iig). Daar leven die babywinkels op, op de nesteldrang van de vrouwen. Die willen het liefst ALLES in huis halen en dat is natuurlijk big business voor hen. 
Dus: babybadje, baby bad inzet, kruik, zo’n magnetron sterilisator voor speentjes, speentjes, schoentjes, kleertjes, jasjes, sokken, een box, een boxkleed, lakentjes in alle soorten en maten…. Pffff. Best wel wat geld uitgegeven de laatste tijd aan dat soort onzin. Maar goed: het is wel nodig.
Het meeste dan….

Ik ben nu bijna 38 weken zwanger, dus het is ook echt wel dichtbij nu. Ik kwam via via op de website van duxxie.nl waar ze een heel handig bestelformulier hebben, waarvoor je alles wat handig is voor je kraamtijd kan bestellen. En wat het fijne is: het wordt gewoon vergoed door je zorgverzekering! Dus werd er vorige week, gratis, een douchekruk thuis geleverd en 8 bedklossen! Het is uiteraard niet super fotogeniek, maar wel ontzettend handig om te hebben: een douchekruk. De eerste tijd na de bevalling mag ik eventjes niet in bad (stom….), dus dan graag iig zittend douchen! Ook omdat je best wel slapjes bent in het begin, is zittend douchen wel zo handig. Met deze douchekruk kan dat dus en kan ik genieten van het warme water op mijn dan zeer vermoeide (gok ik) lijf.

Ook heb ik bedklossen besteld. We hebben een boxspring die al vrij hoog is, dus eerst dacht ik de klossen niet nodig te gaan hebben. Maar de kraamzorg zei dat je bed minimaal 75 cm en maximaal 80 cm hoog moet zijn, anders kan de kraamzorg het weigeren om het bed te verschonen enzo. Nou is dat ongeveer het fijnste: elke keer lekker schoon beddengoed, dus dat gaan we niet vergooien! 
Met de klussen eronder is ons bed wel heel hoog, maar klopt het wel volgens de regels.


Ik heb al een tijdje een “voedingskussen” in huis. 

Dat hele lange kussen is dus een voedingskussen…. En daar slaap ik mee, elke nacht.
Ik heb deze online besteld bij een webshop.
Ik slaap er nu al elke nacht mee. Ik weet dat het officieel bedoeld is om straks de baby mee te voeden, maar het ligt heerlijk. Een deel tussen mijn benen en onder m’n buik en dan op m’n zij: het is de enige manier dat ik nog een beetje kan slapen….
We hebben dus ook een hoekje helemaal baby klaar gemaakt in onze slaapkamer, met het mooie hangwiegje.

all pictures and styling: @enstijl
Ben jij nou ook zwanger? Bestel dan zeker even alle handige dingetjes op tijd op duxxie.nl/kraamzorg. Je kan het maar beter wel op tijd in huis hebben! Het is toch gratis en gaat niet van je eigen risico af, dus het kan je alleen maar helpen eigenlijk! Ook een kraampakket kan je bij hen bestellen. Moet ook iedere zwangere vrouw in huis hebben, denk ik, voor de bevalling en net daarna. 

Nou en verder kunnen we niet zoveel meer doen dan: afwachten…. Saaaaaaaai!

Ik hou jullie op de hoogte.

Liefs, Sanne