Selecteer een pagina
Yes! Om te vieren dat ik 21 november 31 ben geworden…. ging ik gister met vriendinnen op pad in Amsterdam. En niet zomaar eventjes daarheen. Slapen! Logeren! Overnachten! In het prachtige historische Lloyd Hotel & Culturele Ambassade aan de Oostelijke Handelskade had ik een kamer geboekt waar we met z’n allen konden slapen. Een hotelkamer met een bed voor zeven personen! Dat leek me wel wat! Ook waren er gelukkig nog wat extra bedden neergezet, dus we konden er echt met veel verblijven! Heel gezellig! 

Het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade is gevestigd in een enorm bijzonder pand. Het diende heel vroeger als verblijfplaats voor mensen die vanuit Oost-Europa kwamen, voor ze met de boot naar Zuid-Amerika vertrokken om daar op de koffieplantages te gaan werken. Daarna heeft het gediend als vluchtelingenopvang en als gevangenis. Een rijke geschiedenis dus en het pand is erg sprekend.

Het historische pand heeft allemaal verschillende soorten kamers. Van 1 ster, tot 5 sterren, allemaal anders. En ook ingericht door verschillende designers. Als je een kamer boekt, kun je aangeven hoeveel sterren je wil, maar welke kamer je krijgt, blijft een verrassing! 
Ontvangst in de hotelkamer met een glaasje champagne. Daarna lekker gegeten bij Rosa en Rita: een restaurant, ook in Amsterdam, waar je ontzettend lekkere pizza’s kan eten. Het restaurant ligt op loopafstand van het Lloyd. Het restaurant is ruim opgezet, wel zo lekker als je met een grote groep komt, zonder dat het ongezellig wordt. In tegendeel juist: er heerst een erg gezellig sfeertje! Als voorgerechtje deelden we wat gerechten (kaascroquetten, garnalencroquetten, mozzarella, gestoomde makreel, broodjes) en daarna kregen we heerlijke pizza’s en kreeg ik m’n cadeautjes! Joepie! Thanks chicks! 
Daarna hebben we nog ergens een gin tonic gedronken, tegenover het hotel en daarna snel terug naar de hotelkamer natuurlijk, wat zo’n kamer met zo’n enorm bed is natuurlijk wel heel bijzonder. Het Lloyd heeft twee van die kamers waar je met zoveel personen kunt blijven slapen! Ultiem voor een slaappartijtje/pyjama party! 
Na een aantal glazen wijn nog op de kamer, een kussengevecht op het grote bed (cliché) en een fotoshoot in pyjama, heb ik heerlijk geslapen! 

Misschien moeten we hier iets jaarlijks van maken? In ieder geval nog een keertje terug!