Selecteer een pagina
Ik voelde me deze week helemaal niet goed. Had ontzettende buikpijn en was meteen ook een beetje down. Vervelend als je lijf niet werkt zoals je zelf wil. Maar donderdagavond stond er een etentje gepland, al een tijdje. En daar had ik heel veel zin in. Met twee vriendinnen zou ik bij Morris Haarlem gaan eten. Ik heb donderdagochtend nog even geslapen en daarna voelde ik me gelukkig wat beter. Dus ik heb het erop gewaagd en dat is maar goed ook. Ik was nog nooit hier geweest! Sowieso kom ik vrij weinig in de stad de laatste tijd. Waarom is dat eigenlijk? Toch omdat je niet zo snel de stad kiest om een middag met je vierjarige zoon te spenderen. Ik kan me dan een meer relaxte plek verzinnen (bijvoorbeeld eh: THUIS) en daarom ben ik daar gewoon bijna nooit.
Ik fietste langs allemaal nieuwe tentjes die ik ook allemaal nog nooit gezien had. Wordt weer tijd voor een wandeling door Haarlem (vooral de zijstraatjes) om de nieuwe dingen te ontdekken. Café Morris zit aan het Spaarne, op een prachtige plek waardoor je vanaf het terras zo het water op kijkt en de bootjes en bruggetjes ziet. Dat uitzicht verveelt nooit! We begonnen dan ook met een drankje op het (verwarmde) terras en we hebben daar ook een klein voorgerechtje gegeten: pizzapunten van watermeloen met feta en balsamico. Echt lekker! 

De menukaart is heel gevarieerd. Geen enorme kaart met duizend keuzes, maar dat vind ik altijd alleen maar prettig. Anders krijg ik keuzestress en dat wil toch niemand?! Een aantal vegetarische opties, vis gerechten, vlees gerechten (die ik als zwangere helaas nu niet kon eten, maar waarvoor ik zeker een keer ga terug komen) en sides. 
Ik had gekozen voor de zeebaars. Een hele vis die ik zelf moest fileren: gevuld met kruiden e.d. Met de frietjes en cole slaw erbij een heerlijk gerecht! Een van m’n vriendinnen had gekozen voor de parelpasta. Echt ook onwijs lekker! Die neem ik de volgende keer!! 
En daarna de desserts: hele leuke verrassende desserts en: nogal lekker! 
Geen standaard menu, maar daardoor juist leuk. En het interieur is mooi en gezellig en geeft je echt het “avondje uit” gevoel. Veel bakstenen muren en een combinatie van staal en hout. Altijd een goeie combinatie: zeker in de horeca! 
En dat (een mooi interieur) vind ik altijd heel belangrijk. Misschien nog belangrijker dan het eten! Ok…. Misschien ook niet. Maar de ambiance is zeker net zo belangrijk. 
Kortom: een dikke tip als je uiteten wil in Haarlem: 
Cafe Morris
Spaarne 36
2011 CJ 
Haarlem

De afleiding van zo’n leuke avond werkt altijd goed en ik voelde me daarna weer een stukje beter! Eens kijken hoe het vandaag gaat…. Maar bij Morris kom ik zeker terug! Kom ik meteen weer eens eventjes in de stad….

Liefs, Sanne