Selecteer een pagina
Wij gaan de laatste tijd een nachtje naar Amsterdam als we er even tussenuit willen. Dan zijn we toch nog in de buurt (je bent er zo vanaf Haarlem), maar heb je toch het idee dat je er even uit bent. In Amsterdam is zoveel te doen, dus we hebben nog veel te ontdekken. Elk seizoen is ook leuk in Amsterdam. Het sneeuwde een beetje op donderdag en dat had ook zeker wel wat. Ookal was het veelal natte sneeuw….
Nieuwe restaurants, hotels en andere mooie plekken: we zoeken altijd eigenlijk iets uit wat we nog niet hebben gezien. 
We hebben vorige week gelogeerd in Hotel Morgan and Mees (www.morganandmees.com). Wat een mooi pand! Ik was er al een aantal keren langs gefietst en gelopen en het is er altijd gezellig druk. We hadden de suite: een prachtig, mooie kamer met een bad en een douche (vet luxe!). Ik vond vooral de kranen echt waanzinnig mooi! Daar heb ik volgens mij ook de meeste foto’s van gemaakt en ik heb ze meteen op mijn verlanglijstje gezet. Mat zwarte kranen zoeken dus….Nu ze nog ergens zien te vinden…. 
Gegeten hebben we bij de Rotisserie (hadden zin in een goede hamburger en die heb je daar zeker weten). Mari had een burger met een saus genaamd: de yolo saus. Dat belooft wat! Een saus van pickled onions en zure matten is dan ook wel erg bijzonder en was erg lekker. Dus die naam vergeven we ze dan ook meteen!
S’avonds hebben we nog een hele fijne gin tonic gedronken in de hotel bar, ben ik in bad geweest (we hebben nu geen bad meer thuis, dus is het ontzettend fijn als een hotel dat wel heeft) en hebben heerlijk geslapen. S’ochtends ontbijt je fijn beneden in het mooie restaurant. Een gezond en zeer smakelijk ontbijt van clotted cream en noten en fruit, desembrood met een eitje en wat beleg en natuurlijk een croissantje. Mmmmm…. We hebben weer ontzettend genoten van wat de hoofdstad te bieden heeft en gaan echt nog een keer terug naar Morgan and Mees! Dat is zeker!