Selecteer een pagina

Ik ga het steeds wat fijner vinden om te ontspullen. Dit weekend heb ik de garage opgeruimd. En toen kwam ik erachter dat ik de dozen die daar in staan, helemaal niet zal missen als ze weg zouden zijn…. Ze zitten vol troepjes, speelgoed van de kinderen, keuken spullen…. En die heb ik nu al een paar keer precies zo mee verhuisd: in een doos. Niet open gemaakt, gewoon weer in de garage gezet. Zoals ze ook van zolder kwamen uit het vorige huis…. Dus de vraag is: heb ik die spullen nodig? Zou het niet veel fijner zijn om met minimale spullen te leven? Ik denk eigenlijk dat ik daar best wel eens rustiger van zou kunnen worden: minder troep, meer orde in de chaos. Waarom zoveel soorten beddengoed? Ik was toch altijd mijn favoriete beddengoed, hang het op of stop het in de droger en dezelfde avond (nou, meestal de dag erna dan….) lig ik weer onder en op hetzelfde beddengoed. Dus waarom meerdere sets daarvan hebben?

De meeste keren dat je eet, eten we met z’n viertjes. Waarom dan al die soorten servies “voor als we een etentje hebben”? 1 extra set servies voor speciale gelegenheden (mijn groene Tamegroute) is eigenlijk gewoon meer dan genoeg dan toch?

Waarom al die spullen voor de badkamer? Douchegel, make up, zeep, handcreme? Terwijl ik toch elke dag hetzelfde setje make up spullen op smeer, 1 dagcreme heb die ook als nachtcrème prima z’n werk doet (volgens mij….) en verder ik alleen 1 deodorant nodig heb en zo’n luchtje van de Action in een klein flesje?

Over mijn kleding gesproken: ik draag DAADWERKELIJK elke dag een zwarte legging, een zwart shirt, met daaroverheen een zwarte sweater. Elke dag. Dat scheelt enorm in de keuze stress elke ochtend. Ik heb daar een aantal stuks van: een 4 tal leggings, een 4 tal goeie t-shirts en 4 zwarte sweaters. Dus ook hierbij geldt: wat moet ik met al die andere kleding?! Ik zou 2 jasjes met glitters kunnen behouden voor als het oud en nieuw is of ik een feestje heb of een feestelijke bui op het schoolplein op een dinsdag. Maar de rest? Ok, 1 jurk is wel handig. En wellicht 1 blouse. Maar verder, kan het echt stukken minder. Dan heb ik ook weer minder kast ruimte nodig!

Dus: ik heb een aantal tassen voor het goede doel ingepakt. Ik heb tassen vol spullen verzameld nu voor Jip om te verkopen op Koningsdag. Er kan wat verkocht worden aan interieur spullen op marktplaats. Ik heb ook het grofvuil gebeld en besteld voor dingen die gewoon super stuk zijn. Opruimen. Een grote voorjaarsschoonmaak? Moeten we het zo noemen?

Of ga ik dit proberen door te trekken in de rest van m’n lifestyle? Ontspullen en ontstressen. Dat zou wel fijn zijn.

Als dat automatisch samen gaat? Dan ben ik voor!

Liefs, Sanne