Selecteer een pagina
Ja, moeder zijn. Er is van alles over te zeggen. Uiteraard is het vooral heel erg mooi en bijzonder om moeder te zijn. Dat staat boven alles. De liefde voor dat steeds groter wordende jongetje, dat nu zo fijn loopt te kletsen de hele dag en grapjes maakt en ook stoute dingen doet is onbeschrijfelijk groot. En het moederschap zelf vind ik ook mooi, maar ook af en toe wel lastig. Altijd die verantwoordelijkheid, nooit meer onbezorgd en spontaan iets kunnen doen en het is echt wel vermoeiend af en toe. Mijn vriendin Tyn is ook moeder en die had het afgelopen week ook eventjes zwaar. Een baby van negen maanden, tandjes, niet slapen: dat verhaal. Dus we verdienden wel een avondje uit voor de “moeders” vonden wij zelf. A mom’s night out! 

En als je het doet, moet je het goed doen. Dus: met de trein naar Amsterdam! In Amsterdam West hebben we met twee andere vriendinnen gegeten bij Cafe Panache. Een aanrader als je in West bent. In een zijstraatje van de Kinkerstraat zit het cafe en wat een toffe entree en wat een sfeer als je binnen bent! Heel sfeervol allemaal! 

Proost!

We hebben er heerlijk gegeten en cocktails gedronken. De cocktails gingen er goed in….

Echt een klassieker in Amsterdam is the Dylan Hotel. Ik heb er altijd al eens willen overnachten. En nu kon dat! Nogmaals: als je het doet, moet je het goed doen! 

We checkten in na een drankje aan de bar in een prachtige kamer met twee verdiepingen, uitzicht op de Keizersgracht en met een badkamer waar je U tegen zegt. Dat is niet exact wat ik zei, maar laten we het daar maar op houden. 

Altijd leuk, dit soort details….

Allebei zijn we in bad geweest met een glas wijn en badschuim. Nou, dan ben je al snel die slapeloze nachten, snottebellen en poepluiers vergeten eigenlijk. En zelfs ben je bijna de driftbui in de AH vergeten, toen Bo op de grond lag te schreeuwen en mensen daadwerkelijk: “sterkte” tegen me zeiden toen ze me zagen staan. Bijna vergeten he: ik zeg het erbij!

Een goede nachtrust doet je ook goed en de volgende ochtend was het tijd voor een heerlijk ontbijt in het restaurant dat grenst aan de prachtige binnentuin van the Dylan. De service is bijzonder goed en het ontbijt zeker ook. Een gepocheerd eitje, verse zalm, croissantjes; het smaakte allemaal even goed.

Op de OV-fiets daarna nog even langs Sostrene Grene op de Nieuwedijk gegaan (altijd ga ik daar de laatste tijd even heen als ik in Amsterdam ben) en daarna hebben we de trein weer richting Haarlem gepakt. Nou, daar ben je dus zo. Wat we natuurlijk al wisten. Maar het voelde alsof we echt even helemaal weg waren geweest! 
De pret was nog niet voorbij, want om het “weekendje” (doordeweeks) goed af te sluiten hebben we geluncht bij een nieuwe, mooie tent in de Zijlstraat in Haarlem: Vascobelo. Er zit al een filiaal in bijvoorbeeld Antwerpen en ook Amsterdam, maar nu dus ook in onze woonplaats Haarlem. Vascobelo is meer dan een koffiebar, op het bord buiten staat ook aangegeven: Cafe-Brasserie. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en hapjes, dus op elk moment van de dag. De Classic Chicken op de lunchkaart is erg lekker. Het interieur ziet er goed uit met warme tinten en vintage elementen her en der.

Ook in de Zijlstraat gelegen, is Spa Manda. En daar hadden we een duo-massage geboekt. De spa is echt de beste in Haarlem en omstreken. Je wordt ontvangen met een kopje kruidenthee en na je massage, als je helemaal zen en relaxed bent, staat er weer een kopje thee en een schaaltje vers fruit voor je klaar. En relaxed dat wordt je wel van zo’n massage. Geloof me. Zelfs ik: iemand die eigenlijk niet kan ontspannen, was daarna totaal chill.

 Echt veel te luxe eigenlijk dit “weekendje”. Het voelde soms een beetje onwennig zelfs. Maar dat went snel hoor! Zo ontzettend fijn! En zo leuk om dit samen, allebei moeder zijnde, te doen. Even ongeveer er niet aan denken, drinken en eten en natuurlijk toch wel verhalen over de kinderen aan elkaar vertellen. Over dat Bo wel eens in zichzelf praat als hij op de wc zit en dat zulke leuke verhalen zijn en over Mees die nu in haar handjes kan klappen en daar zelf onwijs voldaan over is. Dus natuurlijk voelde we ons nog een beetje moeder, maar vooral ook even onszelf. En dat was nogal prettig. Extra fijn toen we bij thuiskomst onze kindjes weer zagen…. Yes: moeder zijn!

Liefs, Sanne

(all pictures by @enstijl)