Selecteer een pagina
Minderen voor kinderen, dat gaan we doen. En wel in de week van 1 t/m 7 november. 

Dus je gaat in die week nog wel een foto van mij terug zien waar ik hetgeen waar ik op minder tussen m’n vingers houd, zoals op de foto hierboven. Hiermee kan je aangegeven waar jij best op kan minderen. Plaat jij ook een foto?

Minderen voor kinderen is een app die je kan downloaden (gratis) en waarin je bij kan houden hoeveel je kan minderen. Aan de hand daarvan kan je dan een donatie doen. Wat een goed initiatief! Zonder dat je erbij stil staat, doe je vaak veel onnodige uitgaven. Een koffie to go (die drink ik dan niet, dus dat is al een soort van minderen….), maar ook een broodje bij een lekker winkeltje voor de lunch, uit lunchen, nieuwe woonaccessoires, hebbedingetjes. Je hebt het natuurlijk niet echt allemaal nodig. Door de app ga je hier wat meer bij stil staan. En ook bij het feit dat veel mensen en ook kinderen het een stuk slechter hebben. #minderenvoorkinderen is een initiatief van: de LINDA.Foundation en UNICEF Nederland en de donaties worden verdeeld over beiden initiatieven.


Door een beetje te minderen op alledaagse extraatjes, is er wat meer voor de kwetsbare kinderen.

Vrijdag wilde ik een lekker broodje halen bij Stach. Maar ik heb toch gekozen om thuis een tosti te maken voor Bo en mijzelf van het brood wat niet heel vers meer was en hoefde dus alleen wat ham te halen. Goedkoper en eigenlijk ook bijna net zo lekker! Scheelt toch weer snel een tientje.

Speelgoed voor de kids koop ik vaak bij de kringloopwinkel. Dan hebben ze allebei iets moois, voor 0,60 euro cent per persoon. Dat is toch tof! Het zijn vaak dingen die wel van goeie kwaliteit zijn (beter dan de meeste plastic rommel) anders was het wel weggegooid in plaats van naar de kringloop gebracht. Dus het kan vaak prima nog een ronde mee. Een schoonmaakdoekje erover heen of zet het in de vaatwasser (zoals blokken) en het is weer goed. Voor de week dat er echt mee gespeeld wordt. Vaak beland het daarna toch weer in een mand en wordt er niet meer naar omgekeken.

Wist je dat 1 keer in de week je haar wassen eigenlijk best genoeg is? Ik kan het weten. Want ik doe dat. 1 keer per week maar. Scheelt weer shampoo, conditioner en water.

Tipje: bewaar altijd goed je bonnetje. Vaak koop ik impulsief iets en blijkt het thuis toch echt niet zo geweldig als ik in de winkel dacht. Dan breng ik het terug met de bon en krijg je gewoon je geld terug. Met online aankopen is het handig te kijken binnen hoeveel dagen iets teruggestuurd dient te worden, zodat je daar niet te laat mee bent.

Ook voor woonaccessoires, lampen en meubels is de kringloop natuurlijk een topplek. Vaak heb je ook nog wel een potje verf staan waar nog wat in zit, zodat je je nieuwe bloempot of lamp een likje verf kan geven.

Een uitje naar een pretpark is onwijs duur. Het was laatst herfstvakantie en natuurlijk wil ik dan graag met de kids naar de Efteling, de dierentuin of een groot zwemparadijs (mwah hoor….). Maar duur dat het is! Dus gingen we appels plukken bij de Olmenhorst. Allemaal boomgaarden met biologische appels en peren daar. Dus het plukken is al een uitje op zich! Je hebt er een speeltuin en er staan schaapjes. En met de appels (die je wel even moet afrekenen, maar een goeie prijs hebben per kilo biologische appels) kan je thuis een appeltaart bakken samen.
Schelpen zoeken op het strand of een soort van speurtocht verzinnen in het bos is natuurlijk helemaal gratis en nog leuk ook!

Binnenkort is Jip jarig en wordt ze 1 jaar. Natuurlijk wil ik een taart bestellen in een fancy bakkerijtje met alles erop en eraan. Maar: een taart van de Hema kan ook heel leuk zijn en lekker, zeker als ik hem zelf nog een beetje versier. Een kaarsje en een plastic diertje (zebraatje ofzo) erop als versiering en koekjes aan de zijkant plus vers fruit erbovenop? Dan heb je zo ook een hele instagram-waardige taart, toch?

Ga jij ook #minderenvoorkinderen? 
Download dan de app of kijk op www.minderenvoorkinderen.nl en download het huishoudboekje en kijk zo hoe je precies mee kan doen.

Ik ga eens kijken waar ik allemaal op kan minderen…. Vast een heleboel als ik me er bewust van ben!

Liefs, Sanne