Selecteer een pagina
Wat heb ik er alweer zin in zeg. Ook al duurt het nog even voor we gaan: in oktober pas…. Toch kijk ik er al enorm naar uit!

Ik heb natuurlijk een lijstje gemaakt, met alles wat ik wil zien dit keer.

De vorige keer was de eerste keer Marrakech en ik keek mijn ogen uit. Ik was toen samen met Mari. Dit keer gaan we met de kinderen…. Toch wel anders! En daar zullen we de plannen ook wel gedeeltelijk aan aanpassen.

Zo moeten we echt af en toe een rustige plek opzoeken en kunnen we niet alleen maar de hele dag struinen door de souks (jammer….).

Dus waar ik zeker weer heen wil, is Le Jardin Secret. Een secret garden midden in de Medina. Klinkt aantrekkelijk toch?
Dat is het ook zeker! Een rustige, prachtig groene oase midden in de drukke medina. Voor een paar euro kan je naar binnen en dat is het meer dan waard. Bo en Jip kunnen de schildpadjes die er lopen vast ook wel waarderen!


foto: @enstijl

Ik ga deze keer een aantal dingen proberen te scoren. Op mijn lijstje staan:
– een gevlochten mandje van palmgras.
– leren giraffes voor de kinderkamers
– een mooi vloerkleed (of twee, of drie….)
– een heleboel amberblokjes
– een beni poef
– een beni kussen

Daarvoor gaan we natuurlijk de souks in!

Waar we zeker gaan dineren of lunchen, is Le Jardin. Ik heb al een reservering gemaakt….

Nomad slaan we met kids misschien even over dit keer.

Maar Cafe des Epices, daar gaan we zeker even een hamburgertje eten met uitzicht op het plein.

Dit keer wil ik graag een drankje drinken op het dakterras van Shatto. En willen we eigenlijk dineren bij La Famille en een keertje lunchen op het dakterras van Max & Jan.

Ik zou heel graag hier willen verblijven (La Maison Marrakech, waar ik de vorige keer een binnenkijker heb gefotografeerd), maar met het zwembad en alle trappen is dat met Jip niet echt de meest handige plek….

foto: @enstijl

We zijn dit keer drie nachtjes in de medina en slapen dan weer in dezelfde riad als waar wij vorige keer ook sliepen: Riad Zaouia 44. Ook daar konden we lekker eten, dus het wordt nog moeilijk kiezen! Maar af en toe een rust moment in de riad en een plonsje in het zwembadje, zal wel een must zijn met kinderen!

Daarna slapen we twee nachten in The Berber Lodge in een dorpje buiten Marrakech.
We gaan daar zelf met een huur auto heen rijden…. Best wel spannend. Maar we hebben in ieder geval een goeie bak gehuurd. Daar is niet super veel te doen perse, maar de rust is wel lekker denk ik, na drie dagen drukte en overweldigende avonturen in de medina.

En daarna slapen we nog twee nachten in een super deluxe vijf sterren (???!!!) hotel weer in Marrakech. Wel wat buiten de stad. Maar dat is natuurlijk ook wel echt vakantie: luxe.

Houd je mijn instagram in de gaten? Daar neem ik je ook mee op onze reis naar Marrakech!

Kijk dan ook even in deze blogposts over Marrakech.

Liefs, Sanne