Selecteer een pagina
Shoppen: dat kun je er dus zeker weten wel: in Marrakech. Helemaal hebberig werd ik ervan! Echt alles wat er verkocht wordt, is mooi! Als een soort ekster liep ik er rond.

De eerste dag had ik al een echt leren weekend tas gekocht, van iemand die ons waarschijnlijk wel een beetje afgezet heeft. Ik heb er (inclusief de kosten van de rondleiding die we kregen waar we super niet om gevraagd hadden) 75 euro voor betaald…. Wel een echt leren, grote tas! Perfect voor eventuele volgende weekendjes weg!
Een hoedje kan je laten personialiseren. Eentje voor Jip en eentje voor Bo. Je geeft de namen door en de kleur en een uurtje later kan je ze weer ophalen. Klein beetje jammer dat het lettertype zo verschillend is, maar goed: gaan we niet over zeuren! 

Place des Epices is echt stro, riet, raffia heaven. Zoveel leuke hebbedingetjes te koop! Je ziet bijna door de bomen het bos niet meer….

Bij dit tentje op Place des Epices heb ik goed gescoord qua berber kleedjes. Niet de eerste winkel naast Cafe des Epices, maar de tweede (een heel klein winkeltje is het). Daar heb ik in totaal 5 kleine kleedjes gekocht. Ze pakten het in en hebben het zelfs naar de Riad gebracht, zodat we er niet mee hoefden te sjouwen. Natuurlijk moest ik hier ook keihard onderhanden, maar uiteindelijk was het duurste kleedje er 50 euro. Geen geld! Het grootste kleed is ong. 1.20 x 1.50 m.

Waar ik uiteindelijk mee thuis ben gekomen?
6 berber (beni ourain achtige) kleedjes, een beni kussen, twee gekleurde berber mandjes, een raffia mandje, een tamagroute mini tajine, twee tamagroute bordjes, twee raffia dierenkoppen als decoratie aan de muur, twee raffia hanglampjes, een lampje, fatima handjes voor aan een kettinkje, twee hoedjes (eentje voor Bo en eentje voor Jip) en wat pompons. 

En blijkbaar had ik nog meer mee kunnen nemen. Hoe we het nu ingepakt hebben: in doorzichtige ikea tassen (waar normaal dekbedden en kussens in kunnen) die te koop zijn in de winkel voor 4,95 euro per stuk. Twee hadden we er mee, in onze handbagage. Twee van die tassen zaten helemaal vol en hebben we op het vliegveld van Marrakech laten sealen. Waardoor je niet meer zo goed kon zien wat er allemaal in zit en het wat beter tegen een stootje kon.

Eenmaal thuis alles uitgestald, lijkt het wel een mini winkeltje. Zo cool!

all pictures: @enstijl

Ik ben benieuwd hoe alles straks staat in het nieuwe huis. Daar ga ik alles straks stylen. Misschien hier ook al hoor! Morgen ofzo….

Liefs, Sanne