Selecteer een pagina
Ik ga er gewoon een hele blogpost aan wijden: onze riad in Marrakech. We sliepen in Riad Zaouia44. Een van de mooiste riads die ik tegen kwam op de boekingssite. Een zwembad in de prachtige, groene tuin en de mooie suites zagen er super uit op de foto’s. En wat denk je: nog mooier in het echt!!

Als je aankomt denk je echt: wat is dit?! Een kleine deur waar Mari zelfs moest bukken om naar binnen te gaan….

Dit is de andere deur overigens (ietsje groter maar nog een kleiner steegje….).


We werden door de taxi (die de riad voor ons geregeld had) afgezet voor een klein deurtje in een steegje in de medina. Het zag er een beetje verlaten uit allemaal. Maar achter de deur schuilt een paradijsje. Meteen echt een tip: regel een privé taxi vanaf het vliegveld via de riad, zij brengen je dan meteen naar de goeie plek, zodat je niet met tassen en al hoeft te zoeken en verdwaald.

Ik had de “Menzeh Wahed” suite geboekt, een vrij grote suite, met mooie tadelakt (echt Marrokaans) badkamer en een rustige, lichte inrichting. De tuin was echt prachtig en het zwembad heerlijk om even een plons te maken af en toe.


Bij aankomst kregen we mint thee met koekjes erbij. En elke ochtend werd er een heerlijk ontbijt klaar gemaakt voor ons. 

1 van de dakterrassen….

Onze vaste plekje in de riad voor ontbijt en diner…..

 

all pictures: @enstijl
Ik kan iedereen aanraden om hier te slapen. Het is zo fijn als je de drukte van Marrakech even wil ontvluchten om bij de riad aan te komen en dan in alle rust te genieten van een lekker kopje thee. Ook kan je hier gewoon een wijntje drinken en daar is nog niet zo makkelijk aan te komen in Marrakech. Gelukkig had house manager Hamid heerlijke Marokkaanse wijn voor ons gehaald. Met al je vragen kan je overigens bij hem terecht. Ook via de whatsapp. Erg handig!

Zo hadden we een massage geregeld in de riad! Hadden we geregeld dat de kleden die we kochten op Place des Epices naar de riad gebracht werden en aten we de eerste avond in de riad een heerlijk tajine gerecht met kip en citroen met kaarslicht met een lekkere fles Marokkaanse witte wijn.

Vanaf hier is het goed te lopen naar Djemaa el fna, place des epices en de souks en de hotspots. Wat wij wel deden: ons terug laten brengen naar de riad met een taxi of een tuktuk. Na een lange dag lopen is dat wel zo fijn en voor 4 euro waren we al met de tuktuk vanaf het grote plein weer terug bij de riad.

Hamid had het adres in het Arabisch opgeschreven (tip!), dus dit lieten we zien en we werden weer voor de deur afgezet. Ik weet niet of ik het fijn had gevonden om s’avonds daar door de straatjes te dolen namelijk.
Zo was het erg goed te doen!

Wat een aanrader! De foto’s ga ik nog vaak terug kijken en ik ga hier zeker nog een keer naar terug!

Liefs, Sanne