Selecteer een pagina
Van tevoren stonden er al een aantal hotspots in Marrakech op mijn lijstje. Een aantal daarvan hebben we ook echt bezocht en waren zo onwijs de moeite waard! 

Mijn favoriet was: le Jardin
Zo mooi, rustig en groen. Alles was qua styling perfect doorgevoerd en het eten was erg lekker! Wat jammer was: normaal schijnen er schildpadjes rond te lopen los, maar die waren er nu niet…. Het is er wel druk, ook met de lunch, dus reserveer even een tafeltje van te voren via de mail.

Deze tegeltjes….

Als je daar bent: neem dan zeker het perentaartje. Lekker man!

Wat ook een fijne spot was: Cafe des Epices op Place des Epices. Midden in de souks bevindt zich dit plein. Dus ben je echt moe van alle indrukken, het lopen en het shoppen en onderhandelen, ga dan zeker hier eventjes heen voor wat mint thee en een lekkere hamburger.
Met uitzicht op Place des Epices kan je hier fijn genieten van het zonnetje en gratis wifi.

Uitzicht op Place des Epices, met alle kraampjes met mooie hebbedingetjes.

Van dezelfde eigenaren als Cafe des Epices en Le jardin is ook Nomad. Daar hebben we ook een keertje geluncht op het dakterras. Ook daar kijk je uit op Place des Epices, wat nooit verveeld.

Ook echt alles wat het beloofd had, was El Fenn. Ik had dit al vaak voorbij zien komen en had er eigenlijk wel willen slapen. Maar niet meer toen ik de prijzen zag. Toen sliep ik toch wat liever in onze riad…. Maar een drankje op het dakterras van zo’n fijn, luxe boutique hotel kan natuurlijk dan geen kwaad! Dus daarvoor had ik een tafeltje gereserveerd. Bleek niet echt nodig te zijn. Maar goed: je weet natuurlijk niet hoe druk het er is. Een klein hapje erbij dan omdat we toch al wel een beetje trek hadden en 46 euro later “checkte we weer uit”. Na natuurlijk wel de nodige foto’s gemaakt te hebben….

Tip: de El Fenn Fizz (heerlijk frisse cocktail die z’n 13 euro bijna wel waard is).


De bekende muur met de lantaarntjes met daaronder de okergele bank. Daar zaten mensen op, dus die staat er nu niet echt op…. Daar moest ik eventjes omheen fotograferen.

Waar ik geen foto’s nam, maar wel zeker de moeite waard was: La Ferme Medina (waar je kan slapen en lunchen en eventjes kan bijkomen met een koud drankje (zoals wij deden).

Waar je ook erg lekker kan lunchen en shoppen: Max & Jan Conceptstore. We zijn hier wel eventjes binnen geweest, wilden hier terug komen om te lunchen, maar waren uiteindelijk toch in een ander deel van Marrakech terecht gekomen.
Maar dat staat zeker voor de volgende keer op de planning!

all pictures: @enstijl
Ga zeker langs deze hotspots als je in Marrakech bent, dan zit je sowieso goed!

Liefs, Sanne