Selecteer een pagina
Wat een waanzinnig mooie riad hebben we in geslapen zeg!

Ik had de riad gevonden via booking.com en het zag er goed uit en volgens mij was het een goede locatie. Niets hiervan was gelogen. 

Door de taxi (die de riad voor ons geregeld had vanaf de airport) werden we afgezet op het grote plein Djeema el Fna. Daar werden we opgewacht door Hamsa, de concierge van riad le Rihani. Hij vergezelde ons naar de riad. Door allemaal steegjes en kleine straatjes kwamen we uiteindelijk uit bij de riad. Ik probeerde echt de route te onthouden, maar de eerste paar keer zijn we nog een straatje verkeerd gelopen hoor. Laat je dan niet de weg wijzen door de oh zo behulpzame locals, want dan vragen ze je uiteindelijk allemaal toch om geld.

De riad was verscholen achter een prachtige oude deur. De mensen waren super behulpzaam en aardig. Er stond de eerste avond een heerlijk diner op ons te wachten op het dakterras met een flesje rosé erbij.

De riad heeft ook een hammam en een spa. Ik heb er een heerlijke relaxte massage gehad. Wel zo fijn dat je daarna gewoon in je eigen riad verder kan ontspannen op het dakterras.

Onze kamer had prachtige donkere muren, allemaal van tadelakt.

Enige minpuntje was dat het wel een beetje een zoektocht was, door smalle straatjes en steegjes 

en dat er naast de riad blijkbaar een haan woont. Kunnen ze bij de riad zelf natuurlijk helemaal niks aan doen, maar irritant was het wel. Vanaf 04.00 uur was ik wakker door die fG^&&**king haan. Misschien heet de riad daarom wel “le Rihani”, vanwege die hani….?

Ondanks dat was het een prachtige plek om onze Marrakech trip te beginnen. Tien minuten lopen van Place des Epices, waar je hotspots hebt zoals Nomad en Cafe des Epices en Shtatto. En dichtbij het grote plein, waarvan je makkelijk een taxi kan pakken of een tuktuk.

Binnen tien minuten dat we in de souks liepen had ik al twee manden, twee grote lampenkappen en een kussentje gekocht. Dus die hebben we maar weer afgezet bij de riad.

all pictures: @enstijl

Voor shoppen in de souks was dit dus een geweldige uitvalsbasis.

Zeker een aanrader voor als je in Marrakech bent!

Liefs, Sanne