Selecteer een pagina

We wilden heel graag naar een warmer oord deze winter. Ik wilde ook nog heel graag naar Marrakech dit jaar. En dus hebben we dat geboekt. Tijdens kerst en oud en nieuw in Marrakech: hoe bijzonder!

Kerst hebben we niet het zozeer gevierd. De voorpret naar kerst toe vind ik altijd leuker dan de dagen zelf ook. En kerst met 25 graden is gewoon wel een beetje anders. Wat was het heerlijk: de warmte, de zon. Ik heb dat echt nodig. Zeker in de winter. Qua klachten (de fibromyalgie klachten) vrijwel nergens meer last van daar…. Dus dat scheelt ook echt een hoop.

We begonnen onze vakantie met een weekje in Riad Dar Palm. De eigenaresse van deze riad ken ik via instagram. Daar spreken we elkaar af en toe een beetje over onze gedeelde geliefde plek: Marrakech. Ik wilde heel graag hier logeren. Het is ontzettend stylisch ingericht! Echt mooie hoekjes, veel sfeer, prachtige items en waanzinnig gerenoveerd. Een heerlijke oase van rust ook, zo midden in de medina. De medina kan namelijk best wel overweldigend zijn. Aan de ene kant houd ik van die prikkels en heb ik die prikkels ook nodig. Maar aan de andere kant kan het je ook overvallen. Dan is het extra lekker als je daarna naar zo’n plek van rust terug kan. Zeker ook voor Bo. Hij vindt het cool in Marrakech, maar vindt het ook echt pittig: alle kleuren, geuren, brommers en motors die zo dichtbij komen, je moet constant alert zijn en oppassen en ziet super veel. Dus we wilden echt ene plek hebben waar we na een paar uur in de stad even rustig ons konden terug trekken. De kids een filmpje kijken op de iPad en wij met een boek (ja, ik heb zowaar een aantal bladzijdes gelezen!) op het dakterras half in de zon. Super fijn dus.

Toen we aankwamen was het al heel laat, maar we zijn nog snel even langs een pizzatentje gereden en pizza’s opgehaald, zodat we toch nog even wat konden eten 😉

Ideaal om je per tuktuk te laten vervoeren in de stad. Avontuurlijk en zo kunnen ze alle kleine steegjes en straatjes goed bereiken.

Nog wat nieuwe leuke tips in Marrakech? We zijn uiteraard weer bij Le jardin wezen lunchen (perentaartje als dessert………)

en bij La Famille (weinig keus op de kaart hoor, maar wel lekkere plek) geweest. Ook bij Cafe des Epices vind ik het nog steeds geweldig (caesar salade) en bij Shtatto kan je lekker even wat drinken en zitten op het dakterras. Ook bij L’mida zijn we geweest (daar was ik ook al eens eerder geweest). Ook zijn we bij El Fenn geweest en hebben we een lekkere cocktail op het dakterras gedronken. Hotel zelf kan ik never nooit betalen, maar je kan er dus iig een drankje drinken. Verder hadden we gereserveerd bij Kabane, maar dat ging niet door. De Kosy bar was een goeie vondst (redelijk dichtbij de riad, aan een leuk plan en vanaf het dakterras had je prachtig zicht op het atlas gebergte en de zonsondergang onder het genot van een lekkere pizza). Het grote plein (Jeemna el fna vermijden we altijd een beetje. Langs de zijkanten lopen, anders heb je zo een slang om je nek 😉

En verder hebben we ook lekker in de riad gegeten.

Dit was bij Kosy bar. Heerlijke pizza’s (niet te duur) en: ze hebben er een wijntje. Ook fijn!

Bij El Fenn is het prachtig. Ze hebben ook een klein poedel badje op het dakterras waar de kids even met hun voetjes in konden.

Bij cafe des epices….

We bezochten het mooie Medersa Ben Youssef (een oude school). Dit werd jaren lang gerenoveerd en nu is het eindelijk weer open voor toeristen.

Wat ik echt tof vond, was ons bezoekje aan Badi palace (dichtbij de riad). Hier zitten vele ooievaarsnesten, prachtige kleuren kan je hier zien en het was er heerlijk rustig. De kids konden ook lekker rondlopen en ontdekken. Dit paleis werd vroeger bewoond door een sultan met zijn 500 vrouwen (overdreven wel, vind ik zelf).

Ook Bahia palace is de moeite waard om te bezoeken:

all pictures: @enstijl

Tot zover onze week in Marrakech. We gingen ook nog een road trip maken. Daarin schrijf ik wat in de volgende blogpost. Als je zelf naar Marrakech gaat, kijk dan ook eens bij mijn hoogtepunten op instagram. Daar vind je veel tips en plaatjes en ideetjes.

Liefs, Sanne