Selecteer een pagina
Nou, ik heb er laatst al een korte blogpost over geschreven, maar wij gaan dus naar Marrakech in september. Het duurt nog wel eventjes, maar de voorpret (en de stress….) kan beginnen! Want waar moeten we allemaal heen? We hebben drie dagen daar, slapen er drie nachtjes en ik wil zoveel zien. Ik zie allemaal moois voorbij komen op social media en het is nog lastig kiezen vind ik! 

Hoe bereid jij je altijd voor als je een stedentrip gaat maken? Ik maak meestal een lijstje, een reservering bij de plekken waar ik echt graag naar toe wil en ook wandelroutes zijn vaak handig als je op reis gaat. Ik wil bijvoorbeeld graag lunchen bij Le Jardin Marrakech, dus daar heb ik een tafeltje gereserveerd. Er lopen daar schildpadden rond op de binnenplaats, dus: dat is nu al top!

pictures: Le Jardin


Ook heb ik een tafeltje voor drankjes op het dakterras gereserveerd bij ElFenn. Ik zou er graag willen overnachten…. Maar dat is echt way boven budget…. Dus: gaan we alsnog de sfeer even proeven tijdens het proeven van een drankje! Zo kan ik er iig ook foto’s maken op een meer budgetvriendelijke manier!

 pictures: El Fenn

Nomad schijnt een fijn restaurant te zijn. En ook bij Pepe Nero moet je eten en kan je lekker een wijntje drinken (dat kan niet overal in Marrakech….). Ook kan dat bij restaurant Foundouk (waar ik ook gereserveerd heb).

Ik zou onwijs graag ook nog hierheen willen: the Berber Lodge. De lodge ligt een stukje buiten Marrakech en dan zou je dus een auto moeten huren en daarheen rijden. We gaan natuurlijk maar eventjes en ik denk dat ik nu al te veel wil zien voor de tijd dat we daar zijn.

De tuinen van Yves Saint Laurent schijnen geweldig mooi te zijn: Le Jardin de Morelle.

Natuurlijk wil ik ook uitgebreid slenteren door de souks en alles van de stad bekijken. De meeste mensen zeggen wel dat Marrakech een hele drukke stad is en dat je behoorlijk overprikkeld wordt. Dus dat het handig is een rustige riad te boeken, zodat je een plek hebt waar je je kan terug trekken.


Eigenlijk is het fijn een gids te hebben als je daar bent. Iemand die je vertrouwt en die je de goeie plekken kan laten zien.

Die rustige riad?
Dat hebben we. Ik heb nu in eerste instanties twee plekken geboekt. Omdat ik, ook op het gebied van overnachten, zoveel mogelijk wil zien. Mari vindt dit zelf wat minder relaxed en zou op 1 plek blijven fijner vinden…. Dus misschien pas ik dat nog aan. Voor nu heb ik in ieder geval 1 nacht geboekt bij: Riad Zaouia 44.

pictures: Booking.com

En daarna slapen we twee nachten in het mooie: Riad Dar K.


pictures: Riad Dar-K

Ik zie het Place des Epices voorbij komen en dat moet ook heel bijzonder zijn. Druk, maar wel echt de moeite waard. We willen dan ook even thee drinken bij Cafe des Epices.

Als ik de sites bezoek en inspiratie op doe op instagram heb ik er zoveel zin in!
Ook zie ik er wel tegenop. Tegen het vliegen dan. Maar ik ga nu zelfs met mijn psychologe EMDR therapie doen. En ik heb een boek over vliegangst mogen lenen van iemand. Dus dat ga ik lezen, als ik tijd heb.
 Verder ga ik zeker ook weer de ontspanningsoefeningen van de hypnobirthing cursus erbij pakken en die weer even herhalen. Het is dan wel geen bevalling, maar zo voelt het ongeveer wel. Dus misschien heb ik daar ook nog wat aan!

Tot die tijd maar snel wat Marrakech-achtige plaatjes maken?

pictures: @enstijl

Nou, mocht jij nog super tips hebben voor Marrakech, dan hoor ik het heel graag!

Liefs, Sanne