Selecteer een pagina
Zaterdag zijn we aangekomen in het Tigmiza hotel Marrakech. Het hotel ligt in het Palmeraie gedeelte van Marrakech, ongeveer een half uur vanaf de medina, vanaf het centrum.


Het hotel heeft maar liefst drie zwembaden. Eentje daarvan is verwarmd. De andere twee waren wel echt te koud. Dus daar hebben we niet in geplonst. Maar het verwarmde bad was heerlijk en daar hebben Bo en ik vooral uitgebreid in gezwommen.

Er waren ook mensen in het hotel die hun kinderen de hele dag dropten bij de nanny. Die kon je ook inhuren via het hotel. Vond ik erg ver gaan, maar goed: het is voor sommige mensen misschien wel een uitkomst. Nieuwe, lekker ruikende handdoeken op de bedjes bij het zwembad en de mogelijkheid om een wijntje of biertje (wel erg prijzig….) te drinken bij het zwembad.


Ook is er een spa in het hotel. Nou, dat liet ik me dus geen twee keer zeggen. Meteen bij het ontdekken van het hotel toen we aankwamen had mama een sessie voor zichzelf geboekt voor de volgende ochtend. Dus zondag heb ik een massage gehad. Afgezien van dat ze vroeg of ik zwanger was…. was het een hele fijne massage.


De kamers zijn heel erg overdreven kitsch. Dus die heb ik dan ook niet gefotografeerd…. Maar het hotel zelf is geweldig. Zo luxe…. Het eten in het Internationale restaurant is lekker! En bij de pool bar kun je overdag ook echt lekker lunchen. Er is ook een Marokkaans restaurant, maar daar hebben we niet gegeten.


Wel heel decadent hoor, dit hotel. Maar wel echt lekker voor een keer. Zo luxe hadden we het nog nooit gehad op vakantie. Echt wel tof om te doen voor twee nachtjes. 

Twee avonden hebben we hier gegeten:

Het hotel heeft zelfs een cinema. Je kan een film kiezen (de enige Nederlandstalige tekenfilm was Ice Age, dus die hebben we gekeken) en je hebt de cinema gedurende de film helemaal voor jezelf!


Zelfs de plee bij de poolbar was prachtig en het voelde een beetje alsof we alsnog naar de Marjorelle tuinen geweest zijn.

all pictures: @enstijl
Een goede afsluiter van een waanzinnige week Marrakech. Vol contrasten, vol luxe, vol zon en souvenirs shoppen.
En vooral ook een fijne week met alleen de aandacht helemaal voor Bo. Het was erg fijn dat Jip de hele week bij mijn ouders kon zijn, zodat we ons konden focussen op Bo.
Het heeft hem goed gedaan en ons ook.
Bo zag zo op tegen de vliegreis, maar het is goed gegaan. Dat geeft hem zelfvertrouwen. Hij heeft Jip erg gemist, maar vond het ook wel echt eventjes prettig zo met ons samen.

Volgend jaar? Dan gaan we weer, hebben we besloten. En dan nemen we Jip ook mee. Dan is ze bijna 3 en hopelijk oud genoeg om ook van dit mooie land te kunnen genieten.

Liefs, Sanne