Selecteer een pagina
Ik was een beetje voorbereid hoor, op een mooie plek. Anders dan boek ik het natuurlijk niet. Ik had The Berber Lodge al eens voorbij zien komen in de Elle Decoration, nog een andere magazine en ik volg ze al een tijdje op instagram. Dus toen ik wist dat we naar Marrakech zouden gaan, wilde ik zeker weten hier ook graag een paar nachtjes verblijven. Maar dat het zo tof zou zijn…. dat had ik niet verwacht. Eindelijk heb ik eens het ultieme vakantie gevoel ervaren: ontspannen, niks doen, lekker eten, zon, zwemmen en een interieur om jaloers op te zijn. Zoveel inspiratie kon ik bijna niet aan. Maar wel dus.

Op donderdag gingen we richting Oumnas. Na eerst een vrij intense ochtend gehad te hebben in het weeshuis in Marrakech dat we bezocht hebben, werden we door de taxi opgehaald om ons daarheen te rijden.
The Berber Lodge ligt ongeveer een half uur rijden vanaf Marrakech af. Je bent echt de stad uit en de weg erheen is dor en niks…. En een stukje off road met veel steentjes en rotsen. Dit is ook meteen de reden dat we toch de huurauto weer opgezegd hebben. Helaas deden we dat wel een paar uur te laat, waardoor we niet het gehele bedrag terug gekregen hebben…. Maar dat is een ander verhaal. Zelf rijden in Marrakech: we durfden het toch niet helemaal aan. Het rijden misschien nog wel. Maar we hoorden van veel mensen (waaronder de mensen van de riad waar we sliepen), dat veel maatschappijen over een klein krasje al erg moeilijk doen en je naaien waar je bij staat. Dus dat ze vaak je dan chargen voor je eigen risico. Volgens mij had ik dat wel afgekocht met het afsluiten van een goede verzekering, maar ik wist het niet helemaal zeker en Mari twijfelde ook. Dus afgezegd en met de taxi gegaan. Beter.


Als je eenmaal in the Berber Lodge bent is er dan ook niet heel veel te doen. Maar dat is helemaal niet erg en ook wel erg lekker voor een keer. Bo had gelukkig de ipad waar hij spelletjes op kon doen bij zich en hij heeft het vloggen helemaal ontdekt (….), dus hij heeft zich ook vermaakt. En wij? Wij deden gewoon zo min mogelijk. Normaal kan ik dat heel slecht, maar hier ging het prima….


In de tuin zit een heerlijk zwembad. Erg mooi en erg koud ook. Het is niet verwarmd, dus als je in oktober gaat is het de vraag of het nog warm genoeg is om te zwemmen. Dat was het niet. Maar als je er eenmaal doorheen bent, is zo’n koud bad ook echt verfrissend en heerlijk. Dus baantjes getrokken in dit koude zwembad heb ik zeker ook gedaan.

Deze bank bij de haard is ideaal om even te relaxen en een wijntje te drinken en ondertussen een spelletje te spelen.

Bij thuiskomst heb ik meteen een fotoboek laten maken. Want door deze foto’s wil ik elke dag bladeren….

Elk lampje was mooi….


Het eten is er heerlijk. Je eet gewoon “wat de pot schaft” en elke dag is het weer een beetje anders. De lunch op de eerste dag was het lekkerste, waar we lamsboutjes van de grill kregen met een salade van pompoen en yoghurt en tomaten salade. Heel vers allemaal en super smaakvol.

Vanaf de berg naast de Berber Lodge kan je goed kijken naar de zonsondergang. 


Ik was de zwembroek van Bo vergeten (echt het laatste wat je moet vergeten op vakantie met kinderen….), dus Bo heeft de hele week gezwommen in deze korte broek. Ook prima….


Onze fijne kamer kreeg een extra bed voor Bo. s’ Avonds werd de haard aangestoken (omdat het in oktober s’ avonds best wel koud kan worden in Marokko). Gezellig man….

Ik heb het hele verblijf daar in deze kaftan rond gewandeld.

Verliefd werd ik op dit berber kleed met roze….


En heb ik nog een leuke anekdote van deze vakantie? Ja, best wel…. Denk je net: “ik ben een paar kilo afgevallen, misschien ga ik deze vakantie in Marokko wel fijn zwemmen in mijn badpak. Heel misschien kan ik dat wel aan. Je bent daar toch lekker anoniem ver weg van huis enzo”. Had ik net helemaal die vibe te pakken, zie ik dat KATJA SCHUURMAN ook bij de Berber Lodge is…. 
Ja hallo?! De mooiste vrouw van Nederland is in hetzelfde hotel als waar wij zijn en dat hotel heeft een zwembad????
Dan blijf ik wel twee dagen binnen zitten hoor…. Na al mijn moed verzameld te hebben, heb ik zelfs met Katja Schuurman op de achtergrond een stukkie gezwommen. In mijn badpak…. En verder niks. Overwinning….! Hierboven zie je het bewijs.
Leuk je te ontmoeten Katja!

all pictures: @enstijl
Werkelijk alles was mooi in de Berber Lodge, waaronder dus ook Katja Schuurman (of had ik dat al gezegd?). Over elk detail is nagedacht, de service is geweldig, er werken super aardige mensen en de sfeer is goed.

Hier wil ik zeker nog een keer naar terug. Maar alleen als Katja Schuurman er dan ook weer is.

Liefs, Sanne