Selecteer een pagina
Op woensdag waren we nog steeds in de medina. Ik had een mooie spa ontdekt (Pure Bliss Spa, heette het volgens mij, schuin tegenover Le Jardin Secret. Maar daar wilden de mannen niet genieten van een massage (I know…. Hoezo niet echt?!), dus we hebben alleen heel eventjes gekeken en dat was het.

Lunchen deden we bij Max & Jan. Daar waren we vorig jaar al eventjes geweest om de conceptstore te bezoeken. Nu hebben we op het dakterras heel lekker gegeten.

We hebben het Palais Bahia bezocht. Bo vond het woord: paleis erg interessant klinken en wilde dus ook graag gaan. Erg toeristisch en druk, maar het gebouw is wel erg mooi. Bo vond vooral de tuin mooi en het feit dat er daar kleine katjes weer rondliepen verhoogde de sfeer ook wel voor hem. Je betaalt 7 euro per persoon om binnen te komen en het is wel een aanrader hoor. Maar net als Le Jardin Marjorelle is het wel erg vol.


Na een paleis door naar de souks. Shoppen voor mij. Al die kleine straatjes, met de heerlijke geuren en rondracende scooters. Zo overweldigend, maar ook zo inspirerend. Ik krijg er altijd juist onwijs energie van. En ik word er heel hebberig van…. Dat ook.

Wat Bo het leukste vond in de souks?
Katjes kijken die op hun beurt weer aan het wachten waren op een stukje kip van de slager…

En natuurlijk: “lekker even zitten op een bankje en kijken naar de drukte op de straat”, zoals hij zijn andere favoriete bezigheid noemt.
Mari mocht mijn kleedjes sjouwen….

Voor rondwandelen in de medina was het echt perfect weer. Zo’n 20/22 graden, wel een zonnetje erbij: ideaal.

Na het winkelen was het zeker weer even tijd om te chillen. En dit keer deden we dat op het dakterras van Shtatto. Echt een aanrader: het wordt gerund door leuke jonge mensen, het was niet super drukke, het eten was er lekker (Bo at weer eventjes een Marokkaanse pannenkoek met nutella tussendoor….) en de drankjes lekker koud. Ook vond ik het er erg mooi, dus weer wat inspiratie opgedaan voor thuis. Het adres is:Adres81, Derb Nkhal، Rahba Lakdima, Marrakesh 40030, Marokko
Als je dat intoetst met Googlemaps en met mijn uitleg, moet het goedkomen. Maar wij moesten eventjes zoeken.
In een zijstraatje boven aan Place des Epices zie je een bordje staat met Shtatto met een pijl. Die volg je natuurlijk…. En na een aantal trappen (het waren er, vond ik, best veel), kom je aan op dit fijne tentje op het dakterras.

Natuurlijk hebben we ook weer gewinkeld. En natuurlijk ook nog even op Place des Epices. Waar we natuurlijk weer lekker gezeten hebben wij Cafe des Epices. 

De caesar salad is heerlijk daar! En ook de hamburger is goed! Erg leuk was het dat er op dat moment live muziek was op het dakterras. Bo vond dat erg bijzonder, zei hij…. Terwijl hij met zijn nieuwe Batman pop speelde….


Al met al een top dag in de medina. Veel indrukken ook. Dus dat was lekker slapen s’avonds in de riad. Voor ons alledrie…. Als je naar de medina gaat, voor het eerst, volg dan gewoon mijn tips op en je hebt sowieso dan de toppers gezien!

Liefs, Sanne