Selecteer een pagina
Dit was me toch een waanzinnige vakantie joh. Echt in 1 woord: geweldig.
Ik mis het nu alweer: de drukte van de medina, de zon, de mensen, de souks en het shoppen en het lekkere eten. En het licht…. Elke foto die je maakt, is mooi daar. Echt te gek.

Maandag vlogen we om 14.00 uur van Eindhoven naar Marrakech. Eerst dus naar Eindhoven, 1,5 uur rijden. Niet heel fijn, maar ook niet zo erg. We konden in ieder geval prima parkeren op een parkeerplaats die ik van tevoren gereserveerd had, een paar minuten lopen naar het vliegveld.

Ik was ontzettend zenuwachtig weer voor het vliegen, maar met hetzelfde recept in mijn mik als de vorige keer ging het goed. Met Bo ook. Hij was van tevoren ook erg bang. Maar hij heeft zich goed gehouden. Tijdens het stijgen en dalen werd ik een paar keer in mijn hand geknepen. Maar dat was het wel.

Wat is het vliegen toch mooi…. Ik vind het echt bijzonder. En Bo ook 😉


Meteen bij aankomst in Marrakech ben je in een andere wereld. Het is er een stuk warmer en het is ook meteen een drukte. Want we gingen vanaf het vliegveld de taxi in, die ons door de medina (de oude stad) naar onze riad bracht. 

Vorig jaar hadden we ook in Riad Zaouia 44 geslapen. Dit keer weer. We kenden dit en wisten dat het daar top is. Dus nu met Bo wilden we voor een lekkere plek kiezen in de medina waar je na een drukke dag echt even tot rust kan komen.
Dat kan hier….
Wat een mooie plek. Het enige wat je hier hoort zijn de vogeltjes in de bougainville.

Toen we aankwamen was het ongeveer 17.00 uur lokale tijd (daar is het een uur eerder en ze hebben vorig jaar de zomertijd afgeschaft, top). We hebben de riad aan Bo laten zien, daar gegeten en wijn gedronken.
Bo was best wel kapot van de hele drukke dag, voor het eerst vliegen en alle indrukken, dus die sliep meteen toen ik hem in bed legde.

Het ontbijt is zo heerlijk in de riad. Marokkaanse pannenkoekjes, verse muntthee (met veel suiker….), een eitje en verse sap. Lekker man. En de house manager van de riad had speciaal voor Bo een pot Nutella gekocht, dus die zat ook gebakken.


Het dakterras is erg mooi en je hebt een tof uitzicht over de daken. Bo wilde elke dag daar katten spotten. Er lopen natuurlijk veel katjes rond daar, ook over de daken en dat was Bo zijn nieuwe hobby.

Het tadelakt in de badkamers is zo mooi. Ik zou mijn hele huis wel met tadelakt willen.

Zo…. vakantie hoor.

all pictures: @enstijl
Een heerlijk ontbijt elke ochtend. Ze regelen de prive transfer van en naar het vliegveld. En dus een pot nutella, lekkere witte wijn s’avonds bij het diner en nog meer van net dat beetje extra. Echt fijn! Een plek waar ik zo weer zou willen verblijven als we in de medina zijn. Wat ook fijn is: ze hebben een soort deliveroo app daar in Marrakech en de housemanager heeft ons geholpen daarmee, waardoor we 1 avond lekker pizza hebben besteld en in de riad hebben opgegeten. Ook even een tipje tussendoor.
Een werkelijke aanrader dus.
In een volgende blogpost schrijf ik verder over ons Marrakech avontuur.
Liefs, Sanne